Nicu Covaci: "Phoenix renaste din propria cenusa"

Motocicletele si automobilele de colectie

Dragostea pentru motociclete a fost prezenta intotdeauna in sufletul lui Nicu Covaci. "Eu deja am apucat sa conduc motocicleta, neavand nici carnet. Eu am fost biciclist. Inca din primele clase de scoala mergeam cu bicicleta, si la facultate, la fel. In momentul in care ai o bicicleta care mai are si motor, atunci cand ai 100 de cai intre picioare, nu se compara cu nimic.Aceasta semnzatie e unica", spune el.

Cand isi aduce aminte de vremurile grele prin care a trecut, de zilele in care poate ca nu avea ce sa manance, Nicu Covaci isi aminteste de motociclisti: "Ei m-au invatat ce inseama unul pentru toti.

Au fost alaturi de mine in cele mai grele momente ale vietii mele si le sunt recunoscator. Asta se intampla, demult, in Germania".

"Sunt energici, stiu foarte clar ce au de facut, se pot concentra in orice situatie si stiu cum sa reactioneze oricand", este de parere Nicu Covaci. "Mai mult decat atat, sunt foarte buni camarazi, se aduna in gasti si nimeni si nimic nu le sta in cale. As vrea sa se poata intampla asa ceva si in Romania, dar trebuie sa recunoastem ca in acest moment trebuie sa ai mare curaj ca sa te sui pe motocicleta, aici", conchide artistul.

La capitolul automobile de colectie, Covaci este indragostit de Jaguar, masina care nu a fost prezenta la mars.
"Mie imi place Jaguarul, acolo nu a fost niciun Jaguar ca lumea, am insa eu unul aici, in curte. Apreciez ce este frumos, sunt absolvent de Arte Plastice, si imi place frumosul oriunde ar fi el”, declara el.

Despre fani si despre imaginea de dur


Mai sunt fani adevarati Phoenix in Romania?
Presupun ca da, nu stiu. Daca erau fani adevarati, ii inchideau gura lui Baniciu care ma injura de doi ani de zile, si-mi arata asta (n.r. gest cu degetul mijlociu). Eu nu sunt genul de om care sa ripostez, eu nu improsc cu noroi asa cum face el... Cainii latra, caravana trece. Revenind la fani:  daca un singur om aparea sa zica 'ba, prostule, taci din gura', poate ca era altceva.

Dar nimeni nu a fost alaturi, in schimb oricand spun: 'suntem fani, va iubim'..

Este alta mentalitatea fanului din afara?
Da, si poate ca este asa dintr-o anumita comoditate. Neamtul nu-si permite sa fie de doua feluri, ce-ti spune aia e. Daca un neamt ti-a spus: 'eu sunt prietenul tau', asa este. Pe de alta parte, neamtul mai are o vorba: 'Pana sa numesc pe cineva prieten, trebuie sa fi mancat cu el un sac cu sare'. Spre deosebire de ei, noi romanii suntem prieteni cu toti, dar pe urma... Afara lucrurile sunt altfel si poti sa mizezi pe niste prieteni

Ce se ascunde in spatele acestei imagini de barbat dur?
Eu sunt dur cand trebuie, dar in rest sunt foarte sensibil.
Am momente cand ma apuca plansul, dar urasc raul si am bagat oameni in spital, am rupt oase. Nu accept raul. Daca vrei rau, sa nu te apropii de mine.

 

Credit foto: Mediafax
Foto Galerie:
Cristian Radu NEMA

6 Mai 2009
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex pe 7 Mai 2009, 15:19
    Phoenix

    Geniali. Super formatie. Bravo Covaci

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod