Nicu Covaci: "Phoenix renaste din propria cenusa"

O noua trupa Phoenix


Tinerii talentati si lipsa lor de promovare este un alt „of” al celebrului muzician. "La un moment dat, vreau sa stau in sala si sa aplaud o noua formatie Phoenix. Dar nu se poate, pentru ca tinerii talentati din ziua de astazi sunt siliti de casele de discuri sa faca manele, porcarele, ca sa castige bani. Si cu siguranta, nu artistii castiga bani, ci producatorii. Noi vrem sa educam spre bine", continua artistul.

Nicu Covaci le-a gasit deja un loc tinerelor sperante. Este vorba despre un proiect mai vechi, "Antemiorita", o sinteza a folclorului stravechi romanesc.

"Intentionez sa castig de partea mea niste medii ca sa fac un casting in asa fel incat sa-i gaseasc pe cei mai buni. Pana acum nu am gasit pe nimeni, dar continuam. Am nevoie de sapte solisti si o solista. Sper sa conving o televiziune sa ma ajute in chestia asta", spune el.

In plus, artistul isi doreste sa se implice activ in promovarea tinerilor talentati, insa se teme si aici de lipsa de interes. "Pot sa le garantez tinerilor un drum si o calitate buna a productiei. Pot sa-i asigur ca din mana mea o sa iasa o productie calitativa, nu pot sa garantez ca vor deveni milionari, ca vor deveni staruri, pentru ca vor fi la fel de nevandabili ca si noi.
Li se va spune, asa cum se intampla de altfel: 'Piesa asta nu e comerciala', iar aici eu nu pot sa influentez cu nimic. Chiar daca eu ajut pe cineva, nu-i pot garanta prezenta in medii, iar daca nu ai prezenta in medii, nu te cunoaste nimeni. Iar cu timpul, copiii isi vor schimba directia, asa cum s-a intamplat cu formatia "15 Grade". Ei mi-au spus: 'Nicu, nu ne accepta nimeni, trebuie sa ne schimbam stilul, sa fim mai comerciali. Fiecare poate sa faca ce vrea, eu nu opresc pe nimeni, insa cel care face arta cu credinta poate sa moara de foame, pentru ca asta este rostul"
, conchide Covaci.

Despre colaborarea cu Moni Bordeianu


Un artist iubit atat de fanii Phoenix, cat si de Nicu Covaci. "Mie mi-a parut rau ca l-am pierdut pe Moni ca solist vocal.

Atunci l-am bagat cu forta pe Baniciu in formatie, m-am impus. Baniciu a dus mai departe, cu vocea lui superba, si cu imaginea lui... arata foarte bine. Dupa ce ne-am despartit si de el, cand eram in Germania, l-am rechemat pe Moni. A venit, dar baietii mei aveau nasul pe sus, nu le-a placut de el, formatia s-a spart.

Au mai incercat ei sa mai faca niste aranjamente, pana s-au certat si s-au dispersat. Ani de zile nu nu au mai vrut sa auda unul de celalalt. Ei si-au imaginat ca daca ajung dincolo, vor fi milionari. Dupa ce mi-au aratat asta (n.r. degetul mijlociu) au inceput sa vina unul cate unul: 'Nicu, hai sa facem ceva original, ceva romanesc'.
'Fir-ati ai..., 10 ani din viata mi-ati mancat, haideti la treaba!', le-am spus atunci. Apoi lucrurile s-au aranjat si am revenit in tara"
, povesteste Covaci.

6 Mai 2009
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex pe 7 Mai 2009, 15:19
    Phoenix

    Geniali. Super formatie. Bravo Covaci

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod