Lady in red. Brooke Shields, fabuloasă la 50 de ani


Brooke Shields s-a pozat cu legendarul dansator Maurice Hines


Sindromul de tunel carpian este o afecţiune medicală caracterizată prin compresiunea nervului median - unul dintre cei trei nervi importanţi de la nivelul membrului superior - la nivelul încheieturii mâinii, pe partea palmară, unde se află o structură anatomică fibro-osoasă, numită tunel carpian.

Sindromul de tunel carpian poate surveni din cauza unor caracteristici anatomice specifice fiecărui individ: un tunel carpian poate fi nativ foarte îngust, dar cel mai important factor de risc rămâne profesia.

Cei mai expuşi sunt cei care realizează mişcări bruşte şi frecvente din articulaţia mâinilor, cei care lucrează mult la computer, cei care lucrează în poziţii dificile sau cei care trebuie să ţină diverse greutăţi în mâna.



Brooke Shields a vorbit în mai multe rânduri despre dificultăţile provocate de sindromul de tunel carpian, inclusiv în volumul biografic "Down Came The Rain", publicat în 2005, în care a dezvăluit şi că a suferit de depresie postnatală.

Actriţa a avut apariţii sporadice în cinematografie în ultimul deceniu. Anul trecut, ea a lansat volumul autobiografic "There Was a Little Girl: The Real Story Of My Mother And Me/A fost cândva o fetiţă: Povestea mea adevărată şi a mamei mele", în care povesteşte în detaliu relaţia cu mama sa, care a murit în 2012, dar şi momentul pierderii virginităţii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod