Jurnalul lui Michael Jackson: Obsesia secretă a megastarului

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
Michael Jackson a ținut un jurnal secret în care își nota gândurile. Rândurile pe care le-a scris dezvăluie ce anume îl obseda și care erau temerile sale.
La 11 ani de la moartea sa, Michael Jackson rămâne un subiect fascinant pentru presă. Jurnalistul de investigații Dylan Howard dezvăluie într-o nouă carte conținutul jurnalului pe care artistul îl ținea în secret.

În volumul "Bad: An Unprecedented Investigation into the Michael Jackson Cover-Up" se arată că artistul era obsedat de ideea de a fi imortalizat precum Charlie Chaplin sau Walt Disney şi dorea să devină primul multimiliardar-actor-regizor, scrie ziarul britanic The Mirror.

De asemenea, megastarul scria în jurnalul său că își dorea să devină primul multimiliardar-actor-regizor și se gândea cum să facă să ajungă la un venit de 20 de milioane de dolari pe săptămână. El plănuia să atingă acest obiectiv organizând concerte în parteneriat cu Cirque du Soleil și prin campanii de promovare ale unor branduri importante, precum Nike, relatează Daily Mail.

În jurnalul său, Michael Jackson a scris și despre planurile sale de a produce remake-uri ale unor filme precum "20.000 de leghe sub mări" sau "Al şaptelea voiaj al lui Sinbad" și se pregătea să angajeze pe cineva care să se ocupe de proiect.
"Dacă nu mă concentrez pe filme, nu voi fi imortalizat", scria el.

Michael se temea că va fi ucis


În alte pagini ale jurnalului, Michael își exprimă cele mai negre gânduri. Era convins că cineva urmărea să-l omoare și uneori simțea că cineva vrea să-l distrugă. "Mă tem că cineva încearcă să mă ucidă", a scris el. "Oameni diabolici sunt peste tot. Vor să mă distrugă și să-mi ia compania de publishing. Sistemul vrea să mă lichideze pentru catalogul meu. Nu-l vând", a adăugat el.

Dylan Howard arată că volumul său oferă "o privire intimă în mintea unui superstar dependent de pastile care se pregătea să facă o ultimă încercare de a-și relansa cariera și să-și plătească datoriile care creșteau".

Unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile, Michael Jackson şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo.
Albumul său "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului.

Cariera sa a fost afectată, după 1990, de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric. După 2001, Michael Jackson nu a mai lansat nicio piesă nouă.

Starul decăzut


Lui Michael Jackson i-au fost aduse, de-a lungul timpului, numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, el a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii.

Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise. Robson şi Safechuck sunt protagoniştii documentarului lui Dan Reed, "Leaving Neverland", apărut anul acesta, în care au fost lansate noi acuzaţii de abuz sexual la adresa lui Michael.

Citește și: Teoria conspirației spulberată la 10 ani după moartea lui Michael Jackson


Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care cântărețul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Decesul a survenit în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Acesta a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod