Planificarea unui road trip. 6 sfaturi utile pentru începători

Road trip-ul sau călătoria cu mașina, fie că ajungem să vorbim despre autoturismul personal sau despre unul închiriat, se poate transforma într-o experiență memorabilă dacă acordăm puțină atenție la planificare.
Cum drumurile cu mașina către destinația dorită pot fi destul de lungi, este necesar să cunoșteți câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să aveți din prima un road trip plăcut.

  • Planificarea unui road trip. 6 sfaturi utile pentru începători


Alegeți destinația în funcție de experiența ca șofer


Este o idee bună să nu vă aventurați din prima într-o călătorie prea lungă și obositoare. Puteți opta pentru o excursie de o zi, dus-întors, iar ca destinație ați putea alege, de exemplu, un oraș situat la câteva ore distanță.
Vă veți bucura de condus, veți petrece ceva timp într-un loc nou și vă veți întoarce acasă în aceeași zi.

Stabiliți care va fi traseul de parcurs


Unii șoferi  optează pentru traseele pitorești. Cu ajutorul hărților și  a aplicațiilor mobile vă puteți orienta astfel încât să alegeți traseul perfect către destinație. Deși drumul poate fi mai lung în acest caz, pe aceste trasee vă veți putea bucura și de priveliști interesante.

Verificați-vă autoturismul


Cu aproximativ câteva zile înainte de a pleca la drum este prioritară o verificare amănunțită a autoturismului: pornind de la presiunea anvelopelor, iluminat, nivelul de ulei, lichidul de răcire și lichidul de spălat parbrizul, până la starea ștergătoarelor, roata de rezervă și kit-ul de siguranță.
Și bineînțeles, mașina trebuie să fie curată. Încercați să nu aglomerați interiorul mașinii cu bagaje inutile și nu puneți obiecte în spate care v-ar putea afecta siguranța și vizibilitatea.

Fă o listă cu obiectivele pe care vrei să le vezi


Trece pe listă un scurt itinerariu pentru regiunea aleasă. Nu îți propune să vezi mai multe locuri într-un timp scurt pentru că se poate dovedi extrem de obositor și chiar irealizabil.

Flexibilitate în alegerea cazării


Vacanța perfectă este determinată și de condițiile de cazare.
Puteți alege în funcție de buget și preferințe cazarea la un hotel sau o pensiune unde să aveți incluse și mesele principale, sau închiriați un loc într-o zonă de camping dacă optați pentru cort sau rulotă, dar asta implică și activități de autogospodărire.

Playlistul cu muzică pentru road trip


Nimic nu se compară cu acel sentiment atunci când pornești într-o călătorie și lași grijile cotidiene în urma ta. Și muzica preferată ar trebui să fie nelipsită! Creează-ți un playlist cu melodii pentru o atmosferă placută, care să te facă să treci mai ușor peste oboseala acumulată în timpul petrecut la volan.
andreea-bi
12 Iulie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod