Jane Fonda, mereu în formă: Secretul unei femei care arată superb la 75 de ani

La vârsta la care cei mai mulţi oameni se plâng cât de grea e bătrâneţea, Jane Fonda îşi sfidează boala nemiloasă care nu-i dă pace şi arată incredibil de bine. Exerciţiile fizice o ajută să arate cu cel puţin 10 ani mai tânără.

"La naiba cu artrita!" - este dictonul pe care actrița îl urmează în fiecare zi, chiar și la 75 de ani, după ce a trecut prin operații complicate la genunchi și la șold, cauzate de artrită. Iar acum Jane Fonda lansează un nou DVD cu exerciții care ajută persoanele în vârstă de peste 50 de ani să se mențină în formă.

Denumită de ziarul britanic "un guru al exercițiilor", Jane Fonda a rămas un avocat ferm al fitnessului pentru femeile de orice vârstă, dar a învățat din propria experiență că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, lucrurile nu mai sunt la fel de ușoare. Tot mai aproape de pragul celor 80 de ani, actrița a fost nevoită să își adapteze exercițiile pe care le practica la posibilitățile corpului ei.

Cu trecerea anilor, actriţa a trebuit să facă faţă osteoartritei, o boală care cauzează dureri ale încheieturii. I-au fost înlocuite un şold şi un genunchi şi a trecut printr-o lungă perioadă de refacere după o operaţie la spate care a avut loc în martie 2012.



Ea a descoperit că yoga este un exercțiu perfect, pentru că nu poți întări rezistența mușchilor fără să fii suficient de pregătit fizic. "Știam că yoga mă va face mai flexibilă, dar am fost surprinsă să descopăr că mă menține pregătită aerobic și puternică", a declarat actrița pentru Daily Mail.

Jane Fonda face yoga de la mijlocul anilor '90, dar, cu timpul, a observat că nu mai putea face unele exerciții. "Cu cât îmbătrâneam, osteoartrita mă împiedica să mai fac aceleași mișcări", a povestit actrița.
Yoga a devenit astfel o rutină pentru ea, o tehnică pe care o recomandă tuturor celor trecuți de 50 de ani. "Trebuia să fac din yoga o rutină care s-a dovedit salvatoare. Știam că într-o zi voi crea un program pentru oameni ca mine. Ei bine, iată-l", explică vedeta în filmul inclus pe DVD-ul "Yoga pentru începători", care va fi lansat luna viitoare în Marea Britanie.



Exercițiile sunt concepute special pentru a menține active generațiile mai vechi și includ sesiuni pentru dimineață și seară care pot fi practicate zilnic. Exercițiile matinale au ca rezultat senzația de întinerire și de energizare, iar cele de seară ajută la relaxare, precum și la eliminarea tensiunii și a stresului, scrie Daily Mail.



"Fac o serie de zece minute dimineața ca să mă dezmorțesc și una de zece minute seara, pentru a mă liniști", a explicat vedeta.



Se pare că femeile care urmează exercițiile recomandate de Jane Fonda sunt mai active. Actrița a dorit să ofere și o bază științifică pentru sfaturile sale, astfel că a comandat un sondaj, potrivit căruia 60% din persoanele cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani declară că fitnessul încă joacă un rol împortant pentru viața lor. 68% din 70 și 79 de ani spun că fac mișcare în mod regulat. Iar 25% vor să se mențină în formă și includ fitnessul în programul lor săptămânal, notează ziarul britanic.



În decembrie anul trecut, Jane Fonda a declarat că programul de pe acest DVD este un mod "distractiv şi uşor" de a te menţine în formă. Ea a recunoscut că regimul dur pe care îl promova în anii '80 prin filmele de antrenament din care a vândut 17 milioane de exemplare în toată lumea era, de fapt, bazat pe durere şi pe agonie.



Generaţiile de femei care au lucrat din greu făcând exerciţii pentru zona pelviană, purtând jambiere şi haine mulate, nu ar fi trebuit să simtă cum ard caloriile, ci să simtă agonie, a spus Fonda. Actriţa a dezvăluit că scopul principal al cunoscutului ei film "Workout" din 1982 era "să caute numai durere".

"Obişnuiam să urmăresc numai durerea. Nu şi acum. Nu le cer să facă nimic prea greu. Eu fac exerciţiile gândindu-mă la oamenii mai în vârstă", a spus ea. "Vreau să fie distractive şi uşoare, dar eficiente."



După ce în trecut urma antrenamente epuizante de yoga timp de două ore pe zi, Fonda a spus că "acele zile sunt de mult apuse. Devenise prea greu." Noul ei DVD propune antrenamente mai lejere şi pune accentul pe întinderi uşoare care vor îmbunătăţi mobilitatea.



Jane Fonda s-a declarat recunoscătoare pentru silueta ei, adăugând că "este foarte conştientă de cum se poate arăta la 75 de ani".

Ea a recunoscut că a apelat la operaţii estetice pentru a-şi păstra frumuseţea. Jane Fonda şi-a făcut un implant la sâni în anii '70 şi mai multe operaţii la bărbie, gât şi ochi anul trecut.



Din 1982 până în prezent, actrița a lansat 24 de materiale pentru fitness, iar la începutul acestui an a declarat că activitatea fizică este cheia menţinerii sănătăţii la orice vârstă.

Jane Fonda a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1979, pentru rolul din "Întoarcerea acasă", şi în 1972, pentru partitura din "Klute".



Foto: Hepta / Daily Mail





Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Februarie 2013
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Stela pe 20 Feb 2013, 13:39
    Jane Fonda

    Marina,tu es cam frustrata dupa cum se pare. Da..aceasta femeie a avut o viata de lux,pentru ca a muncit pentru asta.Dar tu? ce ai facut ca sa ai bani cu nemiluita? Nimic dupa cum se pare. Nici macar nu ai invatat...daca ai fi invatat,ai fi avut salariul mult mai mare....si nu te-ai fi gandit daca te da patronul afara sau nu...si nu ai fi avut grija zilei de maine...asa ca....AI CARTE...AI PARTE.....Paaaaaaaaaaaaaaaa

    8
    3

  • marina pe 20 Feb 2013, 07:36
    jane fonda

    Mi se pare stupid sa o aratati pe aceasta femeie , care a avut o viata de lux , care nu s-a dus ziz de zi la servici , fara masina ci in transportul comun , care nu s-a dus la cumparaturi cu masina , ci si-a transportat totul cu transpotul in comun , care nu s-a sculat de zeci de ori noptile pentru copii , si care nu a acut grija zilei de miine , cu facturi , cu plata scolii copiilor sau cu alte necesitati pe care o familie le are in general , si , nu a stat sub spectrul , ma va da oare patronul afara ? Dati exemplu de femei normale , care muncesc greu si mult , care au copii si al caror salariu de abia le ajunge sa traiasca , si atunci , da , poti sa crezi .

    4
    8

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod