Gabriela Alexandrescu - "Lumea buna face lumea mai buna"

Povestiti-ne mai multe despre copiii care beneficiaza de ajutorul Salvati Copiii, dar si despre proiectele dumneavoastra viitoare.


Prin acest eveniment am reusit sa integram scolar si social in 2007, aproape 2.000 de copii care au fost obligati sa munceasca pentru a supravietui: au cersit, au lucrat in constructii, pe santiere, pe scari de bloc, pe gropile de gunoi, in recuperarea fierului vechi si in alte munci. Provin din familii extrem de sarace, uitate si de sistemul scolar si de cel al protectiei sociale.
Nu au beneficiat de pregatire scolara sau au abandonat dupa primul an scoala. Reintegrarea acestor copiii este foarte dificila, necesitand o abordare foarte complexa: juridica, sociala si educationala. Totodata am lucrat cu intreaga familie pentru a reusi si pentru a preveni ca fratii sau surorile mai mici ale acestor copii sa nu beneficieze de drepturile de baza la protectie si educatie.

Cat dureaza organizarea unui astfel de eveniment?


Aproximativ doua luni de munca sustinuta, dar si o pregatire in avans de cel putin o luna.

Ce parere aveti despre bradutii de anul acesta? Ce bradut va place in mod deosebit?


Toti brazii sunt frumosi, au o mare delicatete si incarcatura emotionala.

De ce 18 brazi? Nu mai multi, nu mai putini!


Ne-am planificat sa avem 7 brazi in licitatie, dar am primit mai multe oferte si nu am putut refuza. Sper sa ne organizam foarte bine in seara de 4 astfel incat sa nu extindem foarte mult durata evenimentului.

Poate exista oameni care vor sa-i ajute pe acesti copii, dar care nu au reusit sa se implice in acest proiect. Cum o pot face?


Ar fi minunat sa fie cat mai multi suporteri. Ne pot scrie la adresa noastra de e-mail rosc@salvaticopiii.ro.
Colega mea, Andreea Rusu, sau eu vom raspunde.

Cum se hotaraste pretul de plecare pentru fiecare bradut?


Exista un minim stabilit pentru toti, de 3.000 euro. Acest minim a fost stabilit de catre Comitetul de organizare.

Revin la faptul ca festivalul este la a 8-a editie. Ce s-a intamplat cu micutii pe care i-ati ajutat acum 8 sau acum 7 ani. Cum li s-a schimbat viata? Pastrati legatura cu ei? Ce fac acum?


Majoritatea sunt in scoala sau liceu. Unii au devenit voluntarii nostri, participand in toate campanile noastre anti-cersit, anti-discriminare si pentru promovarea educatiei pentru toti Copiii.
Este ceva, nu?

Din punctul dumneavoastra de vedere, care este motto-ul acestui eveniment?


Lumea buna face lumea mai buna.
4 Decembrie 2008
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod