Elle Macpherson a împlinit 57 de ani: Secretele unei femei care arată ca în tinerețe

Ar putea fi ușor confundată cu o femeie de jumătatea vârstei ei. La 57 de ani, împliniți pe 29 martie, Elle Macpherson e într-o formă fizică de invidiat. Care sunt secretele ei?
Puține femei se apropie de 60 de ani cu atâta încredere și vigoare precum Elle Macpherson. Nu degeaba era supranumită "The Body" în anii în care urca pe podium!

Fostul supermodel australian a declarat săptămâna trecută că masajul de drenaj limfatic, practică pe care o urmează de mulți ani, o ajută enorm să se mențină în formă. În plus, evită consumul de alcool și respectă o dietă strictă, precum și un program de exerciții fizice.

"Un mod grozav de a combate efectul călătoriei cu avionul și de a stimula stimula limfa leneșă și digestia", a scris ea pe Instagram după o sesiune de masaj de drenaj limfatic efectuat la de experta Sheila Perez. Vedeta a adăugat că rezultatele obținute sunt incredibile.

Drenajul limfatic este un masaj ritmic care stimulează circulația fluidului limfatic în corp, înlesnind eliminarea toxinelor din sistemul limfatic, notează Daily Mail.

Nu mai bea alcool de 17 ani


Cunoscută pentru stilul de viață sănătos, bazat pe o dietă alcalină și pe multă mișcare, Elle Macpherson a dezvăluit recent că a încetat să mai bea alcool după ce a împlinit 40 de ani. "E amuzant, 40 de ani este o vârstă atât de introspectivă.

Eu n-am mai băut când am împlinit 40", a spus ea pentru revista Gritty Pretty.

Într-un interviu publicat de ediția australiană a revistei Harper's Bazaar, vedeta a spus că în fiecare dimineață începe să facă mișcare la ora 6:30: "Fac yoga sau sar pe bicicletă și pedalez până la plajă și acolo înot. Dacă sunt pe drumuri, îmi iau pantofii de alergare și ies la un jogging sau o plimbare - îmi place să explorez împrejurimile și să ies afară."

"Dacă mi-e poftă de ceva bun, mănânc un ou ochi făcut în ulei de floarea soarelui, o felie de pâine de secară, terci de ovăz cu agave sau lapte de migdale cu chia"
, a adaugat Elle. Ea a dezvaluit ca dulciurile sale preferate sunt ciocolata neagra, cafeaua espresso si frisca batuta.



În 2018, Macpherson a povestit că, în urma discuțiilor cu nutriționistul său, a adoptat o dietă alcalină. Ea a declarat că regimul său se bazează pe un supliment sub formă de pudră verde, The Super Elixir, comercializat de compania sa, WelleCo, specializată în produse de wellness. Elle amestecă această pudră cu apă sau zeamă de cocos și o bea zilnic.

"Cel mai important lucru pentru mine este cum mă simt şi am descoperit că dacă organismul meu îşi ia nutrienţii de care are nevoie, îi arată apoi şi în exterior - frumuseţea vine din interior", a declarat modelul.

Macpherson mănâncă preponderent legume și fructe, de preferință crude sau cel mult fierte sau coapte.

"Ador semințele și nucile sau alunele. Nu mănânc carne, pește și pui. Dar dacă merg în vizită la prieteni, mănânc ce pregătesc ei", a explicat ea.

Mai multe proteine vegetale


După ce s-a consultat cu nutriționistul său, Dr. Simone Laubscher, Elle a înțeles că trebuia să introducă în dieta zilnică mai multe proteine naturale vegetale, întrucât, femeile au, în medie, un necesar zilnic de 65 de grame de astfel de elemente nutritive. "Dacă includ proteine vegetale curate în fiecare masă, mă simt sătulă mai mult timp. Am o dietă vegană cuprinzătoare și consum un shake de proteine din plante la micul dejun ca energizant sau atunci când simt că nivelul de energie este scăzut", a spus ea.

Supermodelul care a apărut de cinci ori pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit Issue a dezvăluit că, de obicei, ia micul dejun la 8:00 dimineața: "Uneori e un smoothie Nourishing Protein făcut din lapte de canepa, o jumătate de banană și o linguriță de pudră WelleCo Nourishing Protein cu ciocolată."

Între două întâlniri de afaceri, Macpherson bea un smoothie şi ia prânzul de obicei în jurul orei 13:00.
Masa include multe legume, sardine şi salată dreasă cu ulei premium de măsline. "Grăsimile bune sunt importante pentru starea mea", a explicat Elle.

După ce termină munca, îşi încheie ziua făcând sport în aer liber (yoga sau pedalează pe bicicletă), apoi ia o cină vegetariană şi eventual un desert - ciocolată neagră sau îngheţată vegană.

Ritualul de seară


Seara, înainte de culare, are un alt ritual strict: se îmbracă în pijamale din bumbac, pulverizează în dormitor un parfum de lavandă Sleep Welle, bea ceai din rădăcină de valeriană, hamei şi Scutellaria. "Apoi stau într-o poziţie de yoga care îmi induce somnul. Trebuie să stau întinsă în pat, cu picioarele ridicate şi sprijite de perete - fac asta numai în intimitatea dormitorului meu, desigur!", a dezvăluit Elle.



Vedeta şi-a cumpărat şi un aparat portabil, Therasage Portable Infrared Sauna, în valoare de 800 de dolari, care lucrează în profunzime cu raze infraroşii, îmbunătăţind circulaţia sângelui, detoxifierea naturală şi accelerează metabolismul. Aparatul creează din abundenţă ioni negativi, pe care îi transmite corpului din toate unghiurile, laolaltă cu un spectru complet de raze infraroşii, notează Daily Mail.

Printre beneficiile aparatului se numără detoxifierea, ameliorarea circulaţiei sanguine, reducerea durerilor, arderea caloriilor şi îmbunătăţirea somnului.

Citește și: Rihanna și-a luat casă în Beverly Hills. 5 dormitoare, 7 băi și piscină, totul la un preț special


În fiecare dimineaţă, Elle foloseşte peria Mio Skincare Body Brush (25 de dolari australieni) pentru a-şi curăţa pielea, apoi face un duş fierbinte şi unul rece care o ajută să-şi îmbunătăţească circulaţia sângelui.

Totodată, nu trece o zi fără să folosească protecţie solară, ea optând pentru produsele din gama La Roche Posay şi zincul invizibil.  


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod