Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi. 10 beneficii

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi. 10 beneficii

Avocado a devenit unul dintre cele mai populare alimente sănătoase. Este un adevărat star în rândul superalimentelor lăudate pentru beneficiile lor asupra organismului, iar un alt avantaj important este versatilitatea lui.
Îl putem consuma în multe feluri, de la câteva felii de avocado pe pâine prăjită și până la dulciuri delicioase pe bază de avocado. Bneficiile acestui fruct sunt uimitoare, iar ca să profiți din plin de ele ar trebui să mănânci unul în fiecare zi. 

Rinchii vor funcționa mai bine


Avocado este bogat în potasiu, un mineral deosebit de important pentru sănătatea rinichilor. Studiile au arătat că un consum regulat de avocado îmbunătățește funcționarea rinichilor.

Citește și: 13 alimente sănătoase pe care să le mănânci când ții post

Respirația va fi mai proaspătă


Dacă ești în căutarea unui remediu natural pentru respirația urât mirositoare, avocado este soluția. Acest fruct are un efect antibacterian, iar consumul unui avocado pe zi va îndepărta excesul de bacterii din cavitatea bucală.

Vederea va fi îmbunătățită


Consumul unui avocado mediu pe zi are ca efect îmbunătățirea vederii.
Acest lucru se întâmpla datorită faptului că avocado crește nivelul carotenoizilor din organism, substanțe cu rol antioxidant și antiinflamator, necesari pentru buna funcționare a ochilor. De asemenea, conține luteină, un nutrient esențial pentru o vedere mai bună.

Stimulează sistemul imunitar


Unele componente din avocado pot stimula sistemul imunitar, ajutând la combaterea virusurilor și bacteriilor cu care intrăm în contact. 

Scade tensiune arterială


Avocado poate deveni aliatul tău principal dacă te confrunți cu hipertensiune. Conținutul ridicat de potasiu și luteină din avocado ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular. În același timp, acizii grași omega 3 din avocado protejează sănătatea inimii.

Susține buna funcționare a ficatului


Ficatul procesează orice compus chimic care intră în organism, de aceea este esențial să-l menținem sănătos astfel încât să funcționeze adecvat.
Consumul unui singur avocado pe zi are rol hepatoprotector, ajutând la refacerea ficatului. 

Ajută la eliminarea kilogramelor în plus


Deși este un aliment gras, bogat în calorii, avocado este de nelipsit dintr-o dietă sănătoasă pentru eliminarea kilogramelor în plus. Grăsimile pe care le conține sunt grăsimi „bune”, de care organismul are nevoie mai ales atunci când urmezi o dietă. Studiile au arătat că avocado ajută în procesul de slăbire, în special datorită senzației de sațietate pe care o produce, precum și impactului pozitiv asupra hormonilor care reglează foamea.

Îmbunătățește sănătatea pielii


Avocado este eficient pentru piele nu doar când îl aplici sub forma măștilor, ci mai ales atunci când îl incluzi în alimentație.
Conține acizi grași omega 3 care sunt necesari pentru sănătatea și frumusețea pielii, dar și carotenoizi, derivați ai vitaminei A care protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV.

Protejează sănătatea creierului


Studiile au arătat că persoanele care consumă cu regularitate avocado obțin rezultate cognitive mai bune. Acizii grași omega 3 sunt indispensabili pentru celulele de la nivelul creierului, iar avocado este recunoscut pentru cantitatea impresionantă de grăsimi sănătoase pe care o conține.

Scade colesterolul


Este cunoscut faptul că acidul omega 3 scade nivelul colesterolului „rău” (LDL) și crește nivelul colesterolului „bun” (HDL), ceea ce face ca avocado să fie un aliat important pentru reglarea colesterolului nociv.
Pe de altă parte, conține fibre și steroli vegetali, care la rândul lor ajută la scăderea colesterolului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod