Deşteaptă, stilată, greu de cucerit: Femeia după care e topit George Clooney

Baria, mama lui Amal, este renumită în Liban pentru frumusețea ei din perioada tinereții


Familia avocatei este foarte religioasă. Ei aparţin sectei Druze, sectă şiită monoteistă, o ramură a Islamului, care se opune căsătoriilor interconfesionale. Logodna şi viitoarea căsătorie dintre Amal şi George Clooney se dovedeşte, şi din acest punct de vedere, un miracol.

Tatăl avocatei, Ramzi, fost profesor de studii economice la Universitatea Americană din Beirut, este druz, aşa cum a fost şi tatăl lui, Khalil, care era doctor şi apoi director la spitalul universitar american din Beirut.

Ramzi s-a căsătorit, însă, în afara religiei lui.

A cunoscut-o pe Baria într-un club din Beirut, iar potrivit unui prieten de familie, citat de Daily Mail, ea nu face parte din secta druzilor.

După ce familia s-a stabilit într-o casă încăpătoare, evaluată la aproape 900.000 de lire sterline, din Buckinghamshire, Amal Alamuddin a fost educată în Marea Britanie şi a câştigat o bursă la colegiul St Hugh, din Oxford. A terminat studiile de Drept în 2000, apoi a mers la New York University School of Law, înainte de intra în Barou, în 2010.

Specializată în Drept Internaţional, ea a înregistrat o ascensiune rapidă în această profesie, avansând cu o viteză remarcabilă, preluând cazuri importante din domeniile Drepturilor Omului, criminalităţii şi extrădării.

În 2011, ea a devenit celebră ca membră a echipei de avocaţi care l-a reprezentat pe Julian Assange, hăituit de autorităţile americane pentru dezvăluirile sale fără precedent din culisele diplomaţiei, care au zgâlţâit zdravăn relaţiile internaţionale ale Statelor Unite.

Assange se refugiase în ambasada Ecuadorului din Marea Britanie, după ce a pierdut apelul împotriva deciziei de extrădare în Suedia.

Alamuddin a reprezentat-o şi pe Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei, în procesul deschis de aceasta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pe vremea când era ţinută în închisoare de fostul regim de la Kiev.

De asemenea, ea îndeplineşte funcţia de consultant al fostului secretar general al ONU Kofi Annan, actualmente trimis special în Siria şi consultant al regelui Bahrainului.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 Iunie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod