De ce crede Kristen Bell că "Albă ca Zăpada“ transmite un mesaj greșit: "Nu poți să săruți pe cineva când doarme“

Vedeta din "Frozen“ consideră că "Albă ca Zăpada“ le oferă copiilor modele greșite. Actrița a fost criticată pentru că a politizat celebrul basm ecranizat de Disney în 1938.

Corectitudinea politică nu încetează să se extindă în aproape toate domeniile vieții moderne. Mai nou, nici celebrul basm "Albă ca Zăpada“ nu scapă de aplicarea forțată a noilor modele de gândire. Kristen Bell susține că acest basm le transmite mesaje greșite copiilor despre ceea ce e permis și ce nu, dând ca exemplu celebra scenă în care prințul o sărută pe Albă ca Zăpada.

Actrița și-a exprimat îngrijorarea după ce le-a citit povestea fiicelor ei, Lincoln, în vârstă de cinci ani, și Delta, în vârstă de trei ani.

"De fiecare dată când terminăm <<Albă ca Zăpada>>, mă uit la fetele mele și le întreb: <<Nu credeți că e ciudat că Alba ca Zăpada nu întreabă de ce trebuie să mănânce mărul? Sau nu o întreabă pe vrăjitoare de unde are mărul?>>", a declarat Kristen Bell pentru Parenting. "Le spun: <<Eu niciodată n-aș mânca ceva primit de la un străin, voi ați face asta?>>. Iar copiii mei spun că nu. Iar eu atunci cred că e în regulă, înseamnă că fac ceva bun", a continuat vedeta.

Kristen a mai spus că își întreabă fiicele ce părere au despre povestea de dragoste din acest basm care, în opinia ei, oferă un exemplu tipic de "sărut neconsensual" și, implicit, de agresiune sexuală: "Nu credeți că e ciudat că prințul o sărută pe Alba ca Zăpada fără permisiunea ei? Pentru că nu poți săruta pe cineva în timp ce doarme!".

În basmul ecranizat de Disney în 1938, Albă ca Zăpada adoarme imediat după ce mușcă din mărul otrăvit, oferit de vrăjitoarea geloasă pe frumusețea sa.
Ea rămâne în comă timp de un an, până când un prinț care se îndrăgostise de ea vine și o sărută. Albă ca Zăpada se trezește și apoi trăiesc fericiți la castelul prințului.

Kristen Bill a fost aspru criticată pe rețelele de socializare, mulți utilizatori fiind de părere că ea le distruge fiicelor sale percepția copilărească și nevinovată asupra acestui basm clasic și introducându-i forțat în mișcarea #metoo, notează Daily Mail.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod