Dalia Pusca: "Televiziunea m-a ajutat sa ma cunosc si sa evoluez"

- Ce visa Dahlia, copila de 10 ani, sa devina atunci cand va fi mare? - De la 5 pana pe la 12 ani am sustinut ca vreau sa fiu doctorita si cantareata. Imagineaza-ti, o doctorita care le prescrie pacientilor medicamente pe note muzicale. ) Mai tarziu, am adaugat si actoria la dorinta suprema.

- Cum ai descrie-o pe Dalia Pusca prezentatoare TV? In ce fel crezi ca te-a schimbat televiziunea?
- Dalia Pusca de acum 14 ani de la Trupa DP2 este o fata diferita de Dalia Octavia Pusca de la Realitatea TV sau de Dalia Pusca de la TVR International. Si se imbunatateste pe zi ce trece. Televiziunea m-a ajutat sa ma cunosc si totodata sa evoluez. Am invatat sa imi organizez foarte bine timpul, sa fac fata emotiilor cu brio, sa am atentie distributiva, mi-am descoperit si fructificat spontaneitatea. Sunt lucruri si experiente de viata pentru care nu pot fi decat recunoscatoare.

- Spune-mi o intamplare din cariera TV pe care n-o vei uita niciodata.
- Aveam 18 ani, eram proaspat venita in Bucuresti la facultate si intrata in TVR. Totul era impresionant, orice vedeta era pentru mine un “Dumnezeu”.  Intr-o dupa-amiaza l-am avut invitat in direct la Trupa DP2 pe Mircea Albulescu, care tocmai isi lansase un volum de poezii.

Mi-am dorit sa recit una din ele in emisiune si l-am rugat sa imi acorde aceasta onoare. Doar ca -  impresionata de personalitatea sa - in loc sa spun “As vrea sa recit o poezie de-a dvs.” am spus “As vrea sa… sarut o poezie de-a dvs”. Mi-am dat seama instantaneu de gafa, m-am speriat, m-am fastacit…  A inceput sa rada, m-a mangaiat si mi-a spus “Poti sa faci orice vrei tu”.  

- Cand ai inceput sa canti?
- Am cantat pentru prima data in fata unui public in corul scolii, prin clasa a-II-a. Insa, de pe la 5 ani mergeam cu mama la corul din care facea ea parte si – desi eram doar “in vizita” – tin minte si acum ca imi luam foarte in serios rolul de cantareata. :)

-  De curand ai lansat piesa Descult pe afara.
Cum a luat nastere aceasta piesa? Ce mesaj ai dorit sa transmiti cu ea? Pe cand un videoclip?

- A fost o propunere a lui Adrian Klein, cu care imi doream sa colaborez de cativa ani buni, si - ascultand piesa - am stiut ca acesta este momentul oportun sa pornim impreuna la drum.  Altfel spus, intr-o lume a deznadejnii, a somajului, a lipsurilor si a isteriilor, aceasta melodie mi-a inspirat pe loc speranta, bucurie, energie. M-a facut sa ma ridic de pe scaun si sa dansez. M-a facut sa visez. Si sper ca si cei care o asculta sa simta la fel.



- Stiu ca ai absolvit facultatea de actorie.  Ce rol crezi ca n-ai putea interpreta niciodata? Si de ce?
- Sunt o luptatoare convinsa de felul meu. Cu multa munca, exercitiu si talent poti juca orice rol pe lume.

Asta este ideal pentru un actor si chiar realizabil sau macar de dorit.

- Cine este actorul / actrita ta preferata?
- Al Pacino este in viziunea mea cel mai bun actor de peste ocean, iar dintre actrite impresionanta, frumoasa si versatila mi s-a parut mereu Nicole Kidman. Din Romania, ii admir pe Catrinel Dumitrescu si Emil Hossu, profesorii mei, care m-au incurajat, m-au format si m-au inspirat.

- Cum arata o zi obisnuita pentru tine acum?
- Repetitii cu colegii de trupa, multe interviuri, aparitii la tv, concerte de cateva ori pe saptamana, scris poezii, citit, privit soare, ascuns dupa luna.
- Mai ai timp liber? Ce iti place sa faci atunci cand ai un moment liber?
- Sa urmaresc emisiunile lui Oreste(chiar si in reluare) )

- Numeste trei piese vestimentare preferate.
- Rochie (girlish), slipers(ca sa nu spun “descult”) si costumul de baie

- Cum te mentii in forma? Cum arata meniul tau intr-o zi obisnuita?
- Cand timpul imi permite, mai dau o fuga la sala/ la masaj sau ies cu bicla prin parc.
In ceea ce priveste alimentatia, cert este ca ma straduiesc pe cat posibil sa nu amestec proteine cu carbohidrati sau lipide cu vreuna dintre  mentionate anterior.

- Cum ai petrecut de Paste?
- Pot raspunde cu un singur cuvant - acasa!
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod