Chinurile facerii prin care a trecut Brigitte Nielsen: Peripețiile unei femei celebre care și-a dorit un copil la 54 de ani și a reușit

Vedeta și-a împlinit visul, devenind mamă pentru a cincea oară, la 54 de ani


Nielsen a anunțat că era însărcinată cu numai trei săptămâni înainte de a naște, într-un mesaj publicat în luna mai pe Instagram. Ea a conceput al cincilea copil prin fertilizarea in vitro, după ce și-a congelat ovulele la vârsta de 40 de ani. "Dacă nu vreți să apelați la o donatoare de ovule, trebuie să vă păstrați ovulele la o vârstă rezonabilă ca să mai aveți o posibilitate", a explicat ea pentru revista People.

"Dacă faceți fertilizare in vitro, în 80% din cazuri n-o să meargă. Primiți telefonul ăla care vă anunță: e negativ. Este așteptarea. E un drum lung, lung", a mai spus ea. "Un alt lucru este faptul că e scumpă. Nu-i ușor și nici nu-i ieftin dacă faceți ca mine. Vreau ca lumea să știe asta", a subliniat fostul model danez.

Tot mai multe femei amână momentul în care devin mame, dar nașterile după vârsta de 50 de ani sunt rare, notează Daily Mail. Fertilitatea unei femei începe să scadă după 30 de ani.
După 35 de ani, scăderea numărului de ovule începe să se producă într-un ritm accelerat.

Chiar dacă fertilitatea tinde să scadă, în medie, în rândul femeilor americane, o anumită categorie are mai mulți copii decât în trecut: femeile în vârstă. Rata nașterilor la femeile cu vârste cuprinse între 45 și 49 de ani, cel mai în vârstă grup urmărit de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a crescut cu 0,1% între 2016 și 2017.

În 2013, în Statele Unite 677 de femei de peste 50 de ani au născut, ceea ce înseamnă o creștere de 370%, față de 144 de nașteri înregistrate în 1997 la această grupă de vârstă, scrie ziarul citat.

Până acum, o femeie din India care a născut un băiat la 70 de ani în 2016 ar fi, se pare, cea mai bătrână femeie din lume, însă recordul oficial a fost stabilit de o femeie care a născut la 66 de ani.
Statistica publicată de Daily Mail a omis-o, însă, pe Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Fosta profesoară universitară a născut o fetiță la 67 de ani.

Sunt și vedete care au născut mai târziu, precum Janet Jackson, care l-a adus pe lume pe fiul ei, Eissa Al Mana, la vârsta de 50 de ani.

Sarcina după perioada de vârf a fertilității vine, însă, cu riscuri. Femeile în vârstă sunt mai predispuse să aibă tensiune arterială ridicată, diabet, probleme cardiace și complicații la naștere, iar doctorii le supun unor analize amănunțite dacă vor să rămână însărcinate.



Foto: Hepta   

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Februarie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod