6 probleme pe care le rezolvă ceaiul

Cea mai populară băutură din lume are și beneficii incontestabile pentru sănătate. În loc să apelezi la medicamente pentru orice problemă, mai bine lasă ceaiul să devină remediul de bază care îți redă optimismul și energia de care ai nevoie.
O ceașcă aromată de ceai elimină grijile și supărarea și te ajută să găsești soluții mai rapid pentru problemele care te preocupă. Are și beneficii la nivel dermatologic, calmând pielea și dând tenului un aspect radiant, fără urmă de imperfecțiuni.

 
Iată ce probleme poate rezolva ceaiul:

 
1. Anxietatea

Dacă te simți îngrijorat sau ai impresia că stresul constant te copleșește o ceașcă de ceai de mușețel va remedia situația. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Pennsylvania, persoanele care suferă de anxietate cronică și beau ceai de mușețel cel puțin 8 săptămâni vor remarca o reducere semnificativă a simptomelor problematice. Ceaiul de mușețel nu conține cafeină, fiind ideal pentru a neutraliza îngrijorarea deoarece această substanță poate accentua simptomele.
De asemenea, ceaiul verde și cel negru, consumate până la ora prânzului, favorizează calmul și puterea de concentrare. Un truc util este să lași ceaiurile să infuzeze mai mult decât de obicei pentru a crește cantitatea de aminoacizi pe care o conțin.

 
2. Sindromul premenstrual

Irascibilitatea, creșterea în greutate, problemele digestive, poftele alimentare sau insomnia sunt numai o parte din manifestările care caracterizează sindromul premenstrual, care poate afecta femeile cu până la 2 săptămâni înainte de începerea menstruației. Ceaiul fără cafeină este o alegere inspirată în acest interval pentru că va stabiliza nivelul de hormoni. Ceaiul de mușețel reduce tensiunea care poate provoca irascibilitatea, precum și crampele abdominale.

 
3. Acneea

O problemă foarte des întâlnită, acneea apare ca urmare a astupării porilor. Coșurile își pot face apariția pe față, umeri, spate sau piept.
Deși niciun ceai nu poate vindeca acneea, va accelera vindecarea leziunilor și va preveni formarea cicatricilor. Ceaiul de mentă, rooibos și cel de mușețel conțin zinc și alfa-hidroxi acizi, care combat inflamarea tenului și reduc semnele. Aceste ceaiuri sunt utile și pentru rozacee, favorizând uniformizarea nuanței tenului și prevenind înroșirea pielii și senzația de arsură. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că menta previne dezechilibrele hormonale care cauzează acneea, așa că ar fi bine să consumi acest ceai cât mai des.

 
4. Insomnia

Îți este foarte greu să adormi și te trezești mereu în timpul nopții? Există câteva tipuri de ceai care te pot ajuta. Iarba de lămâie, mușețelul, menta și valeriana sunt cele mai inspirate opțiuni. Mușețelul favorizează adormirea prin relaxarea sistemului nervos, iar valeriana are un efect sedativ.
Este recomandat să bei un ceai din acest mix cu 1-2 ore înainte de ora de culcare pentru a te odihni așa cum trebuie până a doua zi.

 
5. Slăbirea

Include ceaiul fierbinte în meniul zilnic și vei vedea că nu este atât de greu să elimini kilogramele în plus. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care beau 2 căni de ceai fierbinte pe zi slăbesc mai ușor fără alte restricții și își mențin greutatea pe termen lung. Cu toate acestea, beneficiile se referă exclusiv la ceaiul neîndulcit, așa că uită de zahăr, miere sau orice altă variantă dulce dacă vrei să porți mai repede ținutele preferate. În ceea ce privește tipul de ceai cu efectul cel mai vizibil cel verde și cel alb trebuie să fie alegerile tale. Aceste ceaiuri te vor ajuta să ții apetitul sub control și stimulează metabolismul, astfel încât vei arde mai multe calorii fără să crești timpul petrecut zilnic la sală.

 
6. Starea de greață și durerile de stomac

Dacă ai diaree, ești constipat sau balonat tot ceaiul dă un impuls util digestiei. Alege ceaiul de ghimbir, mentă sau mușețel pentru a reduce durerile și crampele, favorizând eliminarea gazelor și aplatizarea abdomenului.
Ghimbirul este foarte util și pentru a elimina starea de greață, mai ales dacă ai rău de mașină sau de avion. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod