Burt Reynolds, mustăciosul irezistibil: Cucerea orice femeie de la Hollywood

Burt Reynolds a gustat din cupa succesului, dar a cunoscut și gustul amar al greșelilor. La final de drum, contează însă că s-a distrat din plin

 

După 20 de ani, lui Burt i s-au aprins călcâiele după Loni Anderson, o blondină cu vino-ncoa', din Minnesota. S-au cunoscut în 1983, la filmările pentru "Stroker Ace", un dezastru depășit doar de mariajul lor catastrofal.
Pe atunci, Burt era celebru de un deceniu și avea în palmares mai multe succese, precum "Deliverance", "Smokey And The Bandit" și "The Cannonball Run". Reynolds era un star de talie mondială și era foarte bogat - avea case în Georgia, Malibu, Carolina de Nord și Beverly Hills, avion privat, elicopter și 150 de cai. Proprietatea din Florida avea un cinema, ponton și plajă privată.

Burt a numit-o pe Loni "contesa" și o alinta "Buddy Lee". În cele din urmă, s-a dovedit că mai bine ar fi numit-o "uraganul Loni", fiindcă a făcut ravagii în viața lui.

Anderson a povestit în autobiografia ei că actorul era tandru și drăguț și avea un corp de zeu. Însă dependența lui de somnifere a început să-i provoace probleme în căsnicie în același timp în care cariera sa o lua la vale.

Burt, cel care altădată respingea nonșalant roluri de Oscar, a decis atunci să ia orice rol primea. "Sunt vremuri când poți să fii artist și vremuri când trebuie să fii realist", explica el. "N-am mai dat o lovitură de când era Joan Collins fată mare", mărturisea într-un alt interviu.

În 1990, Burt și Loni au adoptat un băiat, Quinton, dar după ce s-au despărțit, în 1993, Reynolds a susținut că ei nu mai făcuseră dragoste de trei ani. Amândoi s-au acuzat de infidelitate. Anderson a susținut că Reynolds a trântit-o la podea în timpul unei dispute, apoi i-a întins un pistol, spunându-i: "Na, de ce nu te sinucizi, să ne faci tuturor o bucurie?".

Actorul a vorbit urât despre Loni; a zis că era o femeie de joasă speță și o mincinoasă, provocând-o într-o emisiune TV să facă un test cu detectorul de minciuni.

Divorțul l-a nimicit pe Reynolds: Anderson i-a luat 1,5 milioane de dolari, plus o casă de vacanță și o pensie alimentară de 10.000 de dolari pentru băiatul lor. Ca să poată plăti, a fost nevoit să-și ipotecheze casa din Florida, pe care mai târziu avea să i-o ia banca.

Și tot n-a fost destul: dincolo de banii pierduți, cel mai rău l-a costat faptul că a căzut în ochii publicului.
Disperat să revină, Burt și-a făcut operații estetice la nas și pleoape imediat după divorț, dar cea din urmă a fost un eșec. Intervenția de corectare n-a reușit și a rămas cu niște semne.

Din nou aproape de Oscar


În 1996, actorul a cerut falimentul, susținând că a pierdut peste 10,5 milioane de dolari și dând vina pe contracte de afaceri defavorabile, precum cumpărarea unui club de noapte, a unui restaurant și a unei echipe de curse auto. Reynolds și-a plătit apoi datoriile și a explicat că tatăl său, fost șef de poliție, i-a zis înainte de a muri că așa trebuie să procedeze.

În următorii ani, Reynolds a avut ceva succes, ajungând din nou la un pas de Oscar, când a primit o nominalizare pentru rolul său din "Boogie Nights", din 2000, dar s-a luat la bătaie cu regizorul și n-a mai luat parte la promovarea filmului. Cu timpul, succesul căruia își permitea să-i dea cu picorul în anii de glorie s-a evaporat.

În 2009, actorul a fost nevoit să-și vândă casa la care ținea enorm, cea din Florida, pentru 6 milioane de dolari. Un an mai târziu, se interna într-un centru de dezintoxicare pentru că devenise dependent de calmantele care-i lua durerea după o operație suferită la spate.

Când problemele lui au devenit publice, prețul casei s-a prăbușit la doar două milioane de dolari.
Banca i-a luat-o, susținând că nu mai plătise ratele la ipotecă din 2010, și a scos-o iarăși la vânzare. Locuința s-a vândut pentru trei milioane de dolari în 2015, dar cu o clauză care îi permitea actorului să locuiască în ea până la sfârșitul acestui an.

Mo Mustaine, un prieten al starului, a povestit că problemele financiare l-au măcinat: "L-au schimbat. Îl afectau foarte tare. Și îl jenau mai mult decât orice."

Într-un interviu acordat în 2015 pentru a-și promova autobiografia, "But Enough About Me", actorul a negat că ar fi lefter, dar a recunoscut că a risipit o avere.

Nimeni nu s-a distrat mai mult


În ultimii săi ani de viață, lefter și bolnav, a tot încercat să mai lucreze. La începutul lui 2018, cu ultimele puteri, a mai apărut într-un film, "The Last Movie Star", scris și regizat pentru Burt Reynolds de Adam Rifkin. A fost cântecul său de lebădă.

"Am vrut să-l suprapun pe Burt Reynolds din această fază a vieții lui peste Burt Reynolds din tinerețe și peste imaginile din tinerețea lui. Pentru că nu contează cât de tari suntem în tinerețe, timpul are alte planuri și nu ține cont de spiritul tău tânăr.
Timpul învinge mereu la sfârșit"
, a spus regizorul, amintind că la premiera filmului Reynolds a plâns ca un copil. "A spus că e foarte jenat să recunoască, pentru că nu te aștepți să plângi la filmele tale, la fel cum nu te aștepți să râzi la filmele tale. Dar a făcut-o și i-a plăcut", a dezvăluit Rifkin.

Reynolds urma să joace în "Once Upon a Time", filmul la care Quentin Tarantino lucrează în prezernt cu Al Pacino, Brad Pitt și Leonardo DiCaprio, dar, ce ironie, a ratat din nou încă o șansă mare. Pentru el a fost ultima.

În memoriile sale, actorul scria: "Am vrut întotdeauna să încerc tot și să fac schimbări. Ei bine, până aici, toate bune. Știu că-s bătrân, dar mă simt tânăr și nimeni și nimic nu-mi poate lua asta: nimeni nu s-a distrat mai mult ca mine." Și Burt Reynolds chiar a știut să se distreze.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod