Brigitte Bardot şi Pamela Anderson asmut Uniunea Europeană împotriva României

Cele două vedete fac apel la președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, să ia poziție pe tema "genocidului împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru UE".
Brigitte Bardot și Pamela Anderson încearcă să ducă la un alt nivel lupta împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân din România, solicitând intervenția forurilor europene în această problemă. 
 
Într-o scrisoare deschisă, publicată pe site-ul Fundaţiei Brigitte Bardot, cele două vedete se consideră reprezentantele tuturor celor care sunt scandalizați de "genocidul împotriva animalelor" din țara noastră. "Prin vocile noastre, care reprezintă milioane de alte voci, ne facem purtătoarele de cuvânt ale opiniei publice internaţionale scandalizate de genocidul împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru al Uniunii Europene (UE)", se arată în scrisoarea postată pe site.

Bardot şi Anderson îi solicită preşedintelui Consiliului European "să intervină pe lângă preşedintele (român) Taian Băsescu pentru ca acesta să accepte crearea unor programe vaste de sterilizare a câinilor vagabonzi, care s-au dovedit eficiente în numeroase alte ţări, şi să renunţe la uciderea a mii de cîini nevinovaţi".
 
 

În scrisoarea postată pe site pe 13 septembrie, este citată în continuare "o declaraţie scrisă, adoptată de către Parlamentul European (PE) pe 13 octombrie 2011", care cere statelor membre să creeze "strategii globale de gestionare a populaţiei canine, care cuprinde măsuri ca legi privind controlul populaţiei canine şi împotriva aplicării unor tratamente crude animalelor, promovarea de acţiuni veterinare ca vaccinarea împotriva turbării şi sterilizarea ca mijloc necesar de stăpânire a numărului câinilor nedoriţi".

"Domnul Băsescu nu vrea să audă nimic, el lasă câinii să se reproducă pentru ca apoi să pună miliţiile sale ale morţii să intervină.
Este o ruşine pe care Europa nu trebuie să o accepte"
, se arată în scrisoare.

Fundaţia Brigitte Bardot a anunţat anterior că studiază recursurile posibile la nivel naţional şi european pentru a împiedica "uciderea" câinilor maidanezi din România, după ce Parlamentul roman a aprobat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Într-o reacţie de nemulţumire extremă, actriţa franceză Brigitte Bardot a denunţat "politica dictatorială a preşedintelui Traian Băsescu", catalogându-l drept "un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă", informează realitatea.net.
 
 
 
Parlamentul României a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi într-un termen de 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi, cu 266 de voturi pentru, 23 împotriva şi 20 de abţineri.
 
 
 
Modificarea legislativă a survenit după ce la începutul lunii septembrie un copil în vârstă de patru ani a fost ucis de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti. Fratele acestuia, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. 
 
 

În semn de protest față de eutanasierea câinilor fără stăpân, Brigitte Bardot i-a trimis o scrisoare deschisă adresată preşedintelui român Traian Băsescu.
"În urmă cu câteva zile, un copil în vârstă de patru ani, rănit de un câine, a decedat în lipsa îngrijirilor, în urma rănilor suferite. În faţa acestei drame teribile, ţin să îmi exprim infinita tristeţe şi gândurile mele se îndreaptă înainte de toate către familia sa. Dar sunt, de asemenea, extrem de şocată să aflu că o răzbunare, care nu îşi are locul, se va abate asupra tuturor câinilor din România, chiar şi a celor blânzi", precizează Brigitte Bardot în scrisoarea sa.

"Condamnarea la moarte a unei întregi specii, aşa cum prevede proiectul dumneavoastră, este total contrar legilor şi uzanţelor din ţările civilizate ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastră sună ca un apel sângeros, nedemn de un om politic desemnat să ia decizii cu calm şi nu pentru a câştiga voturile unei părţi a opiniei publice", afirmă fosta actriță în apelul adresat preşedintelui român.

"Ar fi aberant să puneţi în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociaţii doar pentru a calma spiritele. Trebuie votată o lege care să permită continuarea într-o manieră mai sistematică a controalelor şi sterlizărilor câinilor şi reducerea numărului lor în acest fel.
Ar trebui să promovaţi campaniile de adopţie, pentru ca aceşti câini de pe stradă să aibă o şansă de a se integra în comunitate şi de a regăsi viaţa de familia pe care au avut-o înainte de a fi aruncaţi pe stradă de predecesorii dumneavoastră. Mă bazez pe inteligenţa şi bunul simţ al partidului majorităţii pentru a adopta o lege care să fie conformă cerinţelor Uniunii Europene, din care faceţi parte acum, din 2007"
, a mai scris fosta actriță franceză.
 
 

Cunoscută militantă pentru apărarea animalelor, Brigitte Bardot este criticată în Franța pentru că vrea să salveze de la moarte un câine bull terrier care a atacat violent o fetiță de patru ani, în timp ce aceasta dormea, lăsând-o cu răni îngrozitoare pe faţă şi gât. Copilul are nevoie de mai multe operaţii de reconstrucţie a feţei. Incidentul s-a petrecut în orașul francez Boulogne, în urmă cu o lună. 

"Câinele ar trebui închis pe viață, nu ucis. Trăieşte în condiţii îngrozitoare, departe de orice contact cu alte animale sau oameni. Am abolit pedeapsa cu moartea pentru oameni, de ce nu facem asta şi pentru animale?", a declarat fosta actriță, în vârstă de 77 de ani, pentru ziarul local La Voix du Nord.


Foto: AFP/Mediafax

 
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Septembrie 2013
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Madlen pe 19 Sep 2013, 15:30
    Sa vina "blondele " sa se plimbe ,,,fara masina prin oras

    Sa vina blondele ,,,sus numite BB si PA,,,sa se plimbe in adidasi printr-un parc oarecare,,,si dupa aceea sa isi dea cu parerea,,,ele se plimba relaxate in Franta si respectiv USA , prin parc,,,pot chiar alerga,,,fara sa se uite in jur dupa caini,,,,asa ca,,,SHUT YOUR MOUTH , move your body here just to see with your eyes.

    1
    0

  • Lungu Paul pe 17 Sep 2013, 20:31
    Caini?

    Pai daca era vorba de sobolani "maidanezi" care umblau colo-colo si aduceau boala si/sau moarte, tot asa, trebuia sa ii luam in custodie pe bietele "sufletele"? Rusinica!

    2
    1

  • Lucretia pe 17 Sep 2013, 12:17
    De ce câinii?

    Ce ne tot batem capul cu omorârea câinilor? Când de fapt s-a inceput cu omorârea pensionarilor: pensie din care nu pot supravietzui, lipsa spitalelor, medicamente inabordabile prin costul lor, cresterea costului la gaze, curent, si tare multe altele. Incet, vor muri in masä. Si vin aceste douä SCLEROZATE sä plângä de mila câinilor. Biatä tzarä... räu am ajuns... Tzigani si câini... Si foste FUFE care s-au trezit sä vinä sä facä ordine la noi... cä de, la ele in tzarä le-a trecut vremea când, prin viatza lor de "CÄLUGÄRITZE PREACUVIOASE" mai erau luate in seamä...

    7
    2

  • tanta pe 17 Sep 2013, 09:12
    NU MAI VREM MAIDANEZI!

    Doamnele acestea sa-si vada de treburile lor! le invitam la o muscatura de caine, la o alergatura la galop de 10-20 de maidanezi, sau Doamne fereste de mai rau...............brrrr , eu zic ca ar fi mai bine sa se mai gandeasca.........si sa faca stanga in prejur ..

    3
    3

  • US Citizen pe 17 Sep 2013, 08:39
    Bardot and Anderson's hypocrisy and stupidity have no limits...

    In USA sunt eutanasiati anual 3,5 milioane de caini in adaposturi http://www.statisticbrain.com/animal-shelter-statistics/, iar in Franta in medie 500 000 anual. Iar cele doua starlete s-au trezit sa se oripileze de faptul ca Romania a adoptat si ea de abia acum aceeasi lege pentru cateva mii de caini vagabonzi, lege care se aplica de mult in tarile in care cele 2 dive traiesc linistite, la adapost de teroarea canina pe care romanii si mai ales bucurestenii o traiesc zi de zi. Cata ipocrizie! Rusine sa le fie lor si celor care pun viata javrelor mai presus de viata, siguranta si sanatatea oamenilor!

    6
    2

  • Simona pe 17 Sep 2013, 05:23
    pentru Maria si Gogu

    cred ca nu prea ati trecut granitele tarii, de aceea nu va puteti imagina cum se traieste intr-o tara cu adevarat civilizata. NU PUTETI OMORI CIINII. UE nu va permite asta, ar trebui sa fiti constienti de acest lucru. Toata lumea va fii impotriva acestei decizii si va va considera (pe toti Romanii) niste criminali. Este vina ciinilor sau a oamenilor care iau banii de la UE si nu castreaza animalele, baga banii in buzunarele proprii? va considerati superiori ciinilor? Atunci demonstrati-o! Votati legi pentru inregistrarea lor, legi pentru protectia lor. Si....nu incearcati sa va bateti joc de oamenii care oncearca sa apere aceste animale, va face de ras!

    6
    4

  • elena pe 16 Sep 2013, 20:32
    Tara lui Papura Voda!

    Degeaba urlam toti,am ajuns de rasul lumii!Pai sa vina doamnele astea o luna in Romania sa verifice cum decurg lucrurile dupa sterilizarea cainilor!Voi cei care aruncati cu pietre acum in statul roman,nu realizati ca daca se recurge la adoptia cainilor comunitari,dupa 2-3 saptamani(in cel mai fericit caz),acestia ajung din nou pe strada????cati pensionari nu isi iau cate un maidanez pe care I'll tin in fata blocului sa.l hraneasca?si ce am rezolvat?legile la noi sunt facute de mantuiala!prea putini caini adoptati vor fi sterilizati si ingrijiti cum trebuie,pentru a nu mai ajunge in strada sa terorizeze populatia. Eu vad lucrurile altfel,cea mai buna solutie este sa impaci ambele tabere.angajatii statului care se ocupa ce asa ceva,sau poate si voluntari,strang toti cainii de pe strada,in transe,si odata cu sterilizarea,verificati la sange in privinta sanatatii lor.Care e turbat ori bolnav,considerat periculos,schiop ,sau mai stiu eu cum,eutanasiati.pe urma celorlati caini li se va construi un adapost.Adoptia nu e o solutie pentru tara noastra,unii abia se intretin pe ei,nu mai pot intretine si un animal,oricata bunavointa ar avea!Si ar fi bine,dragi conducatori, sa uitati un pic de marimea buzunarului vostru si sa expuneti cheltuielile reale implicate de adaposturile pentru maidanezi!sunt sigura ca se vor gasi resurse,fara sa afectati bugetul tarii.Nu de alta,dar uitati.va ca am ajuns de rasu' lumii intregi si numa bine nu ne prinde asta acum in UE! Numai bine_

    4
    2

  • baba floarea pe 16 Sep 2013, 19:03
    adoptii internationale

    Domnilor guvernanti dati o lege pt. adoptii internationale.Permiteti sa fie adoptati faceti-le pasapoarte ,imbarcatii in avioane si directia Franta Cind vor vedea ce javre sunt vor fi nevoiti sa-i trimita inapoi ba le vor pune la zgarduta si cite 100 de euroi .Noi inca nu stim sa facem bani ..

    4
    4

  • NICO pe 16 Sep 2013, 18:43
    pentru cei ce nu iubesc cainii!!

    la noi nu functioneaza programele de sterilizare pentru ca banii ii impart intre ei si cainii tot pe strazi stau!! rusine!!!!!!! basescu incearca sa astupe gaurile exact cum astupa un caine oasele!!

    5
    5

  • Simona pe 16 Sep 2013, 18:35
    Europa si-a amintit de Romania?

    Ultima data cand si-au adus aminte de noi a fost cand aparau tiganii romani care erau "oropsiti" in Romania si nu aveau drepturi indeajuns. S-au revoltat impotriva romanilor ca nu ii ajuta pe bietii tigani sa fure in liniste si sa ne dea in cap... Dar cand tiganii s-au mutat la ei? Dupa ce au vazut cu cine au de-a face i-au strans pe toti si i-au trimis pachet inapoi sa facem ce-om sti cu ei nu...? Acum cu cainii? Ar trebui sa-i exportam la ei. In mod evident ei stiu mai bine ce sa faca cu ei decat noi... Eu am fost inconjurata de o duzina de caini seara pe strada si am avut mare noroc ca au trecut doi barbati pe acolo care m-au ajutat sa goneasca fiarele alea... Si acum imi tremura mainile de frica.... Ele nu stiu cum e, ar trebui sa vorbeasca dupa ce se plimba vreo saptamana pe afara in compania lor.... Eu am caine in casa ca pet si am grija de el si il iubesc. Nu am nimic cu rasa lor. Dar exista si oameni rai care ucid si talharesc... si sunt condamnati. Acum ar trebui sa tratam haitele de caini ucigasi ca pe niste catelusi mici si dragalasi? Asa ne alegem cu copilul mort!!! Sa se duca sa vorbeasca in fata cu familia care a trecut prin asta. Sa le spuna lor despre "bietii catelusii" care i-au omorat copilul.

    5
    4

  • cristina pe 16 Sep 2013, 17:07
    ASMUT ?!?!?!?!!?!?!?!

    Cum adica "asmut"?!?! romanul nu e in stare sa vada un "bine" chiar de il loveste in cap! Iar pt cei care spun ca in alte tari nu sunt maidanezi (discutabil) , nu sunt pt ca oamenii sunt EDUCATI si nu au ideile voastre de 2 lei de la care porniti. Nu au maidanezi pt ca au tratat CAUZA, au sterilizat , nu au furat ca la noi, nu au abandonat! Au LEGI ASPRE pt cei care abandoneaza sau nu sterilizeaza. Am trait in Anglia si va spun cinstit ca am vazut oameni muscati de rotweilleri pt ca asa ii invata stapanii!! Iar frecventa e MULT mai mare decat la noi!! Nu va ganditi la consecinte oameni buni ?! morale , sociale , etice... la educatia copiilor nostri?! Ce ii veti invata ? ca e bine sa ucizi ?!

    8
    8

  • Maria pe 16 Sep 2013, 16:15
    catre marile vedete

    Va rugam frumos, daca tot iubiti cainii, sa-i luati la voi acasa, pe toti. Vi-i donam pe toti, sa-i pupati in botic, noi n-avem nevoie de caini maidanezi.

    10
    10

  • simika pe 16 Sep 2013, 16:10
    vai tu...

    Programele de sterilizare in alte tari poate functioneaza, la noi nu. Ele nu au de unde sa stie ca s-a incercat si treaba asta! Ele nu stiu ca In Romania este orice diferit fata de celelate tari! Ele vorbesc despre ce este just, dar la noi nu exista asa ceva. Azi ii adopta, maine ii lasa pe strazi ca le-au mancat gainile sau le-au ros pantofii! Cucoana, stai in banca ta! Bite me!

    5
    6

  • Gogu pe 16 Sep 2013, 15:45
    Dap

    Normal ca le da mana sa faca scandal ca omoram maidanezii ca la ele in tara nu vezi un caine vagabond pe strada. Le poftim pe cele doua distinse doamne la o plimabre pe jos prin parcurile bucurestene la o ora tarzie. Poate isi schimba pozitia dupa 15 minute de alergatura cu maidanezii dupa ele...

    15
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod