Acasă la Jamie Oliver: Starul a dat afară 1.000 de angajați și se mută într-un conac vechi de 450 de ani

Celebrul chef britanic e gata să se mute într-un un conac de 6,7 milioane de euro, construit în 1570, la doar două luni după ce a închis 22 de restaurante.

Probabil că atunci când ai auzit că Jamie Oliver e cu un picior în faliment nu te-ai gândit că afacerea lui chiar nu mai poate fi salvată și că, asta e, o să se descurce el cumva. În definitiv, un tip simpatic și atât de talentat, un superstar al gastronomiei europene, Jamie a pornit de jos și știa cu ochii închiși toate straturile și substraturile afacerilor cu restaurante. Și totuși, Jamie a greșit ireversibil rețeta business-ului său: afacerea a intrat în picaj, iar el n-a mai putut evita deznodământul dureros. După mai mulţi ani în care el a făcut eforturi imense de a se redresa, restaurantele lui au intrat în innsolvenţă. 22 din cele 25 de restaurante din Marea Britanie au fost închise.

Cu o avere estimată la 150 de milioane de lire sterline, Jamie Oliver n-avea de ce să-și facă griji pentru ziua de mâine, spre deosebire de cei 1.000 de oameni care au rămas pe drumuri în urma deciziilor sale greșite.

Și drept dovadă că viața merge înainte, tocmai a terminat de renovat un conac foarte vechi în care se mută cu familia la nici două luni după ce le adresa foștilor angajați o scrisoară emoționantă.

Mai multe camioane încărcate cu mobilă au fost observate în fața conacului din Spains Hall, în apropiere de orașul Braintree, din comitatul englez Essex, alimentând zvonurile că Jamie, soția lui, Jools, și cei cinci copii se mută în această proprietate. Starul a cumpărat la sfârșitul anului trecut casa cu șase dormitoare, construită în stil Tudor, și plănuia să o transforme într-o "locuință perfectă de familie", relatează Daily Mail.

Ridicat în anul 1570, conacul este înconjurat de o suprafață de 28,3 hectare de teren, iar într-o imagine aeriană publicată de cotidianul britanic se vede că pe lângă clădirea principală proprietatea vastă mai include o fermă, piscină, grajduri, teren de fotbal, magazii și alte construcții.


Lucrările de renovare au început la doar trei săptămâni după ce restaurantele lui Jamie au intrat în insolvență. La sfârșitul lunii trecute, mai mulți muncitori au fost văzuți ridicând schelele și lucrând pe proprietate.

Starul în vârstă de 44 de ani a intrat în litigiu cu consiliul local din Braintree când el a cerut o modificare în interiorul clădirii, susținând că dorește să creeze noi rețete folosind metodele de gătit tradiționale. Consilierii i-au respins cererea din lipsă de dovezi.

Potrivit Daily Mail, conacul vechi de 449 de ani are un regim special și orice modificări făcute trebuie aprobate. Potrivit documentelor depuse la primărie, bucătarul dorea să scoată din tavan un cârlig în care în trecut era ținut un ceaun imens și să-l mute în bucătărie pentru a-l folosi la agățarea vaselor deasupra focului.
Totodată, din actele înaintate rezulta că Jamie dorea să recondiționeze biblioteca, să scoată podelele foarte vechi, să repare ferestrele și să înlocuiască grinzile.
 
Celebrul bucătar, soția lui, Juliette Norton, și copiii lor, Poppy (17 ani) Daisy (16), Petal (10), Buddy Bear (opt) și River (doi ani) au locuit până acum în casa din Hampstead Heath, din nordul Londrei, o proprietate în valoare de 8,9 milioane de lire sterline (9,93 milioane de euro). Se pare însă că familia vrea să se mute la țară în zona în care s-a născut Jamie, unde se bucură de mai multă discreție și de liniște.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod