Acasă la Jamie Oliver: Starul a dat afară 1.000 de angajați și se mută într-un conac vechi de 450 de ani

După faliment, Jamie Oliver și-a regăsit liniștea pe proprietatea imensă de la țară


Vestea că Jamie Oliver se retrage într-un conac istoric n-o să le fie de mare ajutor foștilor săi angajați, dimpotrivă, aceștia sunt supărați și susțin că starul i-a dus cu vorba. Angajații restaurantului din Birmingham, considerat "perla coroanei", au declarat că au fost concediați prin e-mail, cu doar 30 de minute înainte de anunțarea colapsului companiei. "Sunt foarte supărat pentru că Jamie n-o să fie ăla care trebuie să-și caute un job, chinuindu-se să-și plătească facturile, tot noi amărâții care au lucrat pentru el o să fim ăia", a spus în luna mai un membru al staff-ului din localul respectiv.

Într-un email trimis angajaţilor, cunoscutul bucătar a anunțat că este "devastat" de faptul că restaurantele sale intrat în insolvenţă.

"Dragi angajaţi, sunt absolut devastat că nu avem altă variată decât să punem restaurantele noastre din Marea Britanie în insolvenţă, ceea ce înseamnă că soarta lanţurilor Jamie’s Italian UK, Fifteen London şi Barbecoa se află în mâinile administratorului, care va fi responsabil de operaţiunile acestor restaurante şi viitorul lor. Știu cât este de dificilă această veste pentru toţi cei afectaţi şi vreau să vă asigur că am epuizat fiecare variantă în ultimele luni pentru a încerca să salvez această afacere. Am investit tot ce am putut să investesc (...). Din momentul în care a devenit evident că insolvenţa este singura noastră opţiune, m-am asigurat că pot să plătesc salariul fiecărui angajat, fără ca cineva să rămână fără remuneraţie pentru munca sa grozavă", a scris el.


"Deşi nu pot fi prezent în toate restaurantele din întreaga ţară astăzi, vreau să vă mulţumesc pentru munca făcută (...)", a adăugat Jamie, care a explicat că afacerea lui a ajuns în această situaţie pentru că sectorul de restaurante este în declin, împreună cu "alte lucruri".

Celebru pentru emisiunile sale de televiziune şi cărţile de reţetele culinare, bucătarul englez a declarat că "este profund întristat de acest rezultat şi doreşte să le mulţumească angajaţilor şi furnizorilor care s-au implicat cu inima şi sufletul în această afacere de peste zece ani". "Deşi nu pot fi prezent în toate restaurantele din întreaga ţară astăzi, vreau să vă mulţumesc pentru munca făcută (...). Voi sunteţi cei mai buni din acest domeniu şi ştiu că o să mergeţi mai departe către alte locuri fără probleme.
Îmi pare foarte rău şi vă ofer toată dragostea mea. Vă urez să aveţi tot norocul din lume! Astăzi este o zi foarte tristă"
, a încheiat Jamie Oliver.

Lanţul de localuri Jamie’s Italian, înfiinţat în 2008 şi care avea aproximativ 1.300 de angajaţi, a intrat în insolvenţă în mai, iar administratorul judiciar este compania KPMG. Francizele internaţionale ale lanţului şi brandul Fifteen Cornwall nu sunt vizate de procedura de insolvenţă, au anunțat reprezentanţilor companiei.

În februarie anul trecut, presa britanică a scris că Jamie Oliver acumulase datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline erau salarii restante pentru angajaţii din restaurantele sale.

În 2017, starul TV a închis şase restaurante, dând vina pe Brexit, care urma să scumpească produsele importate şi să conducă la scăderea numărului de clienţi.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.
Restaurantele lui Jamie s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.



Foto: Daily Mail, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod