job

Un cerşetor i-a cerut bani unei patroane. Răspunsul ei e un exemplu

Uneori poate fi foarte greu să găseşti ceva de lucru. Competiţia e dură şi orice detaliu poate face diferenţa între un angajat şi un şomer. Iar lupta pentru un loc de muncă devine aproape imposibilă pentru cineva care are cazier.

Să angajeze un om care a făcut închisoare este o decizie foarte dificilă pentru orice companie. Iar pentru Marcus, un om fără adăpost din Minneapolis, lucrurile păreau deja bătute în cuie în martie anul trecut - cine să-l angajeze pe el când alţii aveau cazierul imaculat şi tot nu-şi găseau de lucru?

Într-o zi, Marcus a intrat în cafeneaua Abi’s Cafe şi i s-a adresat direct proprietarei, Cesia Abigail. I-a spus franc, privind-o în ochi, că are nevoie de nişte bani şi a rugat-o să-şi facă milă de el.

Cesia nu i-a dat bani şi l-a întrebat la fel de direct: "De ce nu munceşti? Ştii că nici pentru mine nimic nu e gratis, corect?".

Bărbatul i-a explicat atunci că ar vrea să muncească şi caută de mult timp un job, dar din cauza cazierului "pătat" nimeni nu-i dă nicio şansă, aşa că este nevoit să cerşească pe stradă.

Alţii n-ar fi fost impresionaţi de povestea asta. Cu toate acestea, Cesia a decis să-l ajute. Neavând destui angajaţi, ea era nevoită să îndeplinească singură unele sarcini şi atunci omul acela din faţa sa parcă a fost trimis să-i readucă aminte că are nevoie de ajutor.
Aşa că a decis să-l pună la încercare şi l-a angajat pe Marcus.



Cessia a scris pe Facebook despre această întâmplare. "Aveam o echipă mică atunci, aşa că l-am întrebat: vrei să primeşti ceva de lucru? Am un job pentru tine. A făcut ochii mari, iar zâmbetul lui mi-a făcut ziua mai frumoasă!!! A spus: <<Fac orice pentru ceva de mâncare>>. Aşa că acum, după aproape două săptămâni, a fost mereu aici pentru schimbul lui de două ore... ajutându-ne cu gunoiul, spălând vasele etc.", a povestit ea.

Cesia a devenit îngerul păzitor al lui Marcus.

Ajutorul ei nu doar că i-a dat speranţe, dar i-a ridicat şi moralul, scrie The News Journal. "Când i-am dat banii, ce credeţi că a făcut? Şi-a cumpărat mâncare din restaurantul meu, pentru că aici se simte bine. Cu noua lui slujbă, Marcus şi-a găsit încrederea în el şi este un bărbat schimbat", a scris ea.



Cesia şi-a încheiat povestirea de pe Facebook cu un sfat: "Fă ceva drăguţ pentru alţii şi nu-i judeca doar pentru că-ţi cer bani fiindcă nu cunoaştem situaţia lor...

unii merită încă o şansă. Dumnezeu mi-a dat această bincuvântare, de ce să nu le-o dau şi eu altora?".

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod