Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului Australian Open

Românca, locul 3 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce a trecut cu 6-4, 6-2, de belgianca Yanina Wickmaier, locul 80 WTA.

Partida disputată duminică a durat aproape o oră şi 20 minute, relatează agenția Mediafax.

Calificarea în sferturi este recompensată la Australian Open cu 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro).

În faza următoare, Halep o va întâlni pe Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, care a trecut, tot duminică, de germana Julia Goerges, locul 73 WTA, scor 6-3, 6-2.

Simona Halep a câştigat singura întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013, câştigată de sportiva română.

În cealaltă partidă din sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului feminin de simplu se vor întâlni rusoaica Maria Şarapova, locul 2 WTA, şi canadianca Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.

În 2014, Simona Halep a atins aceeaşi fază a competiţiei de la Melbourne Park, fiind învinsă apoi de Dominika Cibulkova din Slovacia, cu scorul de 6-3, 6-0.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod