Prima dragoste nu moare niciodată: Întâlnire emoționantă între un fost soldat american și iubita lui din Franța, după 75 de ani


Un veteran american în vârstă de 97 de ani și o franțuzoaică de 92 de ani care s-au îndrăgostit în timpul războiului s-au întâlnit pentru prima dată după 75 de ani.

În toiul celui De-al Doilea Război Mondial, un soldat american se îndrăgostea de o puștoaică de 18 ani, în timp ce plutonul lui staționa într-un sătuc din Franța. KT Robbins avea 24 de ani în 1944 și era soldat în armata americană când a văzut-o pentru prima oară pe Jeannine Pierson, fostă Ganaye, în Briey, o localitate din nord-vestul Franței.

Americanul căuta pe cineva care să-i spele hainele, iar mama fetei a fost de acord să-l ajute. Cei doi s-au îndrăgostit, dar după două luni Robbins a aflat că trupele vor părăsi imediat satul pentru a se îndrepta spre frontul de Est. "I-am spus că poate mă voi întoarce și o voi lua de acolo, dar n-a fost așa", a povestit Robbins pentru postul de televiziune France 2.

"Când a plecat în camion, am plâns, normal, eram foarte tristă. Îmi doream, după război, să nu se fi întors în America", a spus și Jeanine.

După terminarea războiului, în 1945, Jeannine Pierson a început să învețe câteva fraze de bază în limba engleză, sperând că americanul se va întoarce cândva.

Dar Robbins, care luptase în Divizia 26 Infanterie, s-a întors în Statele Unite. Aici a cunoscut-o pe Lillian, cu care s-a căsătorit, și care a fost soția lui timp de 70 de ani. Timp de 50 de ani, ei au muncit împreună într-un magazin din Mississippi, iar Lillian a murit în 2015, la vârsta de 92 de ani, relatează Daily Mail.

Nici Jeanine n-a rămas singură. Ea s-a căsătorit în 1949 și a devenit mama a cinci copii. Dar Robbins nu a uitat-o niciodată pe iubita lui franțuzoaică - decenii la rând, el a păstrat tot timpul fotografia ei alb-negru.
Și încă o ținea în mână când s-a apropiat de un grup de jurnaliști francezi veniți în SUA să facă un reportaj despre veteranii de război. Robbins le-a arătat poza și le-a spus că ar vrea să se întoarcă în sat ca să-i găsească familia fetei pe care o iubise în tinerețe. Se gândea că poate ea nu mai trăiește și nu mai are cum s-o vadă, dar ar fi vrut măcar să-i întâlnească rudele: "Mai mult ca sigur n-o s-o mai văd", le-a zis el.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorela pe 13 Iun 2019, 20:57
    Multumim!

    Impresiionant pina la lacrimi. Asta este iubirea adevarata. Sa ne scrieti multe articole de acest gen...superb!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod