Pericolele unghiilor false: La ce riscuri te expui dacă apelezi des la manichiura cu gel

Manichiura cu gel, folosită pentru obţinerea unui aspect uniform al unghiilor care durează mai mult timp, poate avea efecte negative pe termen lung, razele ultraviolete care fixează unghiile constituind un pericol pentru piele.
Dermatologii avertizează că astfel de tratamente aplicate regulat pot cauza daune pe termen lung, crescând riscul de cancer de piele, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de agenţia Mediafax.

Procesul manichiurii cu gel, în cadrul căruia un tip special de ojă este întărit şi fixat pe unghii prin expunerea la raze ultraviolete, cauzează subţierea unghiei, spun experţii,avertizând că există şi riscuri pe termen lung pentru sănătate.

Deşi acest tip de manichiură este populară pentru rezistenţa culorilor şi a strălucirii, cele care o folosesc frecvent se plâng de faptul că, în timp, unghiile încep să se exfolieze, ajungând la rupere.

"Femeile care îşi fac în mod frecvent manichiură cu gel ar trebui să ia în considerare riscul de cancer de piele", recomandă autorul studiului, Dr Chris Adigun, de la şcoala de medicină a Universităţii din New York.

Potrivit acesteia, lămpile folosite la fixarea ojei-gel funcţionează cu raze ultraviolete care cauzează daune pielii într-un mod similar în care o fac paturile solare din saloanele de bronzare.

În plus, pentru că aparatele folosite nu au opţiuni de reglare, femeile care le folosesc nu ştiu cât de mult se expun razelor, scrie cotidianul citat de Mediafax.

Un alt efect nedorit al razelor ultraviolete este îmbătrânirea pielii, aceasta însemnând că manichiura cu gel poate duce la unghii care arată perfect, dar şi la riduri pe mâini în acelaşi timp.

De asemenea, unghiile false care rezistă mult timp pot ascunde orice probleme şi eventuale infecţii ale unghiilor, întârziind astfel un diagnostic.

Prin urmare, doctorul Adigun le recomandă femeilor să urmeze tratamentul de manichiură cu gel doar la ocazii speciale, pentru a "diminua consecinţele unei traume chimice".
În plus, este recomandată şi folosirea unei creme de protecţie solară.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pricop maria pe 10 Mar 2013, 14:33
    despre manichiura cu gel permanent.

    am cumparat si eu aparat pentru manichiura cu gel permanet ,dar nu e atit spectaculos.In primu rind daca stai prea mult la bucatarie,cu miinele prea mult in apa ,la o saptamina mi-a sarit lacul de pe unghi.Nui nici o deosebire de manichiura obisnuita.Am vrut si eu sa am unghi frumoase ,dar nu se merita sa dai atîțea bani pe aparat si pe lacuri,cum am dat eu.În total ma costat 270 Ron.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod