EUROVISION 2012: Elena de la Mandinga, aniversată în Baku

Elena Ionescu îşi serbează ziua de naştere joi, la Baku, unde se pregăteşte pentru competiţia Eurovision, cântăreaţa primind în dar, chiar la miezul nopţii, un buchet de trandafiri.

Elena Ionescu îşi serbează ziua de naştere joi, la Baku, unde se pregăteşte pentru competiţia Eurovision, cântăreaţa primind în dar, chiar la miezul nopţii, un buchet de trandafiri.

Elena împlineşte, joi, 24 de ani şi îşi sărbătoreşte ziua de naştere între fani, jurnalişti şi mai ales cu colegii ei din trupa Mandinga si echipa TVR care o însoţeşte la Baku pentru Eurovision. La miezul nopţii, Dan Manoliu şi echipa TVR au năvălit în camera Elenei cu un buchet uriaş de trandafiri, cântându-i "La mulţi ani", relatează Mediafax.

La rândul său, solista, votată de fanii Eurovision drept cea mai sexy participantă din concurs, a promis că anul acesta românii vor fi foarte mândri că Mandinga îi reprezintă la Eurovision.

După surpriza de la miezul nopţii a urmat una matinală, în direct la Ictimai TV, liderul posturilor din Azerbaidjan, dar şi organizatorul Eurovision 2012. Trupa Mandinga s-a aflat timp de o oră în direct în cel mai popular program TV din ţară, unde a cântat live nu doar "Zaleilah", ci şi piese tradiţionale din Azerbaidjan, cu ajutorul band-ului emisiunii.

Prezentatorul i-a oferit un trandafir roşu drept cadou, dar şi un tablou, în timp ce artistul Abba Bagirov, cântăreţ foarte apreciat de azeri, a venit să-i cânte special un cântec şi tradiţionalul "la mulţi ani" în limba engleză.

Dacă joi Elena îşi sărbătoreşte ziua de naştere, miercuri a fost Zach sărbătoritul, cei doi urmând să aibă parte de o petrecere surpriză şi de un tort uriaş, dar asta după cea de-a doua repetiţie oficială, care va avea loc în a doua parte a zilei de joi.

 

Ca în fiecare an, Televiziunea Română va transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional toate cele trei competiţii Eurovision, cu începere de la ora 22.00 - pe 22 mai, prima semifinală (în care românii vor putea vota, dar nu pentru Mandinga), pe 24 mai, a doua semifinală (în care România nu are drept de vot), şi finala Eurovision, din 26 mai, în care toate ţările participante la concurs vor avea drept de vot, indiferent daca s-au calificat sau nu.


Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan, notează Mediafax.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 Mai 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod