Deţinătoarea Meli Melo, otrăvită accidental în luna de miere

Luna de miere s-a transformat într-un coşmar incredibil pentru una dintre figurile importante ale modei britanice. Melissa Ker, fondatoarea casei de genţi de lux Meli Melo, s-a căsătorit acum doi ani cu Douglas şi au petrecut luna de miere în Zanzibar. Ei au mâncat peşte de recif la hotelul de cinci stele în care erau cazaţi, dar s-au ales cu o toxină periculoasă, care nu poate fi distrusă. După ce a luptat timp de doi ani cu boala, Melissa a dat în judecată agenţia de turism şi cere despăgubiri de sute de mii de lire sterline.

Luna de miere s-a transformat într-un coşmar incredibil pentru una dintre figurile importante ale modei britanice. Melissa Ker, fondatoarea casei producătoare de genţi de lux Meli Melo, s-a căsătorit acum doi ani, în Sicilia, cu Douglas. Cei doi au petrecut luna de miere în Zanzibar şi au mâncat peşte de recif la hotelul de cinci stele în care erau cazaţi, dar s-au ales cu o toxină periculoasă, care nu poate fi distrusă. După ce a luptat doi ani cu boala, Melissa a dat în judecată agenţia de turism şi cere despăgubiri de sute de mii de lire sterline.

Melissa şi Douglas Ker au plătit 8.500 de lire sterline (aproximativ 10.700 de euro) pentru o vacanţă de o săptămână în Zanzibar, o destinaţie exotică de care cei doi proaspăt căsătoriţi ar fi trebuit să-şi amintească toată viaţa cu plăcere. Totul s-a transformat însă într-un dezastru, după ce au început să aibă dureri de stomac, crampe violente şi o stare suspectă de oboseală. Ei mâncaseră peşte de recif la restaurantul hotelului de cinci stele Mnemba Island Lodge, însă nimeni nu şi-a dat seama că acesta conţinea o toxină periculoasă şi foarte rezistentă.

Douglas Ker (35 de ani) şi-a revenit destul de repede, însă Melissa (33 de ani) a avut mai mult de suferit. Timp de doi ani, ea a suferit o formă severă de diaree, iar după nenumărate crampe şi dureri de stomac a fost operată şi a trecut printr-o depresie. Chiar şi la doi ani de atunci, ea încă mai are simptomele bolii, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Melissa Ker s-a remarcat în lumea modei britanice, unde a lansat, în aprilie 2005, sub numele Melissa Del Bono, brandul de genţi de lux Meli Melo, apreciat de celebrităţi precum Kate Middleton, Sienna Miller, Danii Minogue şi Kate Moss. În 2007, ea l-a cunoscut pe Douglas Ker la un meci de polo şi s-au căsătorit în satul sicilian din care ea se trage, Lipari, în mai 2009.

O lună mai târziu, ei au zburat spre Zanzibar, unde s-au ales cu toxina Cuguatera. Inofensivă pentru peşti, aceasta este periculoasă pentru oameni şi se găseşte în speciile de prădători, precum barracuda, care consumă alţi peşti ce se hrănesc cu alge toxice din apele recifurilor de corali. Toxina nu poate fi depistată după gust sau după miros şi este foarte rezistentă la temperaturi înalte, astfel că nu poate fi distrusă prin gătit.

Soţii Ker au dat în judecată firma Ultimate Honeymoons, o agenţie specializată în vacanţe pentru luna de miere şi îi acuză pe proprietarii acesteia, Benton Jones (37 de ani) şi soţia lui, Lucy (35 de ani), pentru faptul că personalul hotelului din Zanzibar nu a verificat dacă peştele pe care l-au servit era toxic. Evident, agenţia neagă orice responsabilitate în acest caz.

"Pe 12 iunie 2009, domnul şi doamna Ker au luat masa la Mnemba Island Lodge. Bucătarul a pregătit pentru ei peşte congelat. La mai puţin de 60 de minute după aceea, doamna Ker s-a simţit rău, iar după încă două ore s-a îmbolnăvit şi domnul Ker", au specificat avocaţii cuplului în plângerea adresată instanţei.

Materialele promoţionale prezintă resortul Mnemba Lodge drept unul dintre cele mai luxoase hoteluri cu plajă din lume. "Mnemba a cucerit numeroase premii, de la cea mai romantică plajă la cel mai bun hotel de pe planetă. Oaspeţii se întorc pe insulă pentru a se bucura de festinul de fructe proaspete, legume şi fructe de mare, fabulos preparate de unii dintre cei mai mari maeştri bucătari din Africa", se arată în broşurile citate de jurnaliştii britanici. Locul în care se află hotelul este prezentat ca o insuliţă de vis, înconjurată de recifuri bogate şi colorate de corali, printre care mişună peştii exotici. Viaţa bate orice reclamă, iar acum soţii Ker vor să demonstreze că paradisul promis ascunde o capcană perfidă.

Partea proastă este că, pe lângă problemele grave de sănătate şi o lună de miere transformată într-o lună de... fiere, ei au relativ puţine şanse de câştig. "Mă tem că soţii Ker greşesc total. Ei n-au făcut o rezervare prin firma noastră, dar întrucât erau prietenii unor prieteni ai noştri, le-am înlesnit o reducere la rezervarea pe care au făcut-o la Mnemba Lodge. Toxina Ciguatera nu este întâlnită pe coasta estică a Africii, aşa că nu ştim de ce s-au îmbolnăvit. Suntem surprinşi că nu ne-au informat şi pe noi timp de cinci luni după ce s-au întors. Ne pare rău că s-au îmbolnăvit", a declarat Benton Jones, proprietarul agenţiei Ultimate Honeymoons.

Foto: Daily Mail

12 Iulie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod