Anorexia. Băieţi sub 10 ani, victime ale slăbitului extrem. Cifre șocante!

Cunoscută ca o afecțiune care distruge viețile adolescentelor și tinerelor, anorexia începe să le creeze probleme și băieților. Statisticile demonstrează că elevi de vârste fragede devin victime ale acestei tulburări alimentare. Experții avertizează că mesajele transmise de media le inoculează copiilor și adolescenților ideea că trebuie să aibă un corp perfect pentru a reuși în viață.

Cunoscută ca o afecțiune care distruge viețile adolescentelor din țările dezvoltate, anorexia începe să le creeze probleme și băieților. Statisticile demonstrează că elevi de vârste fragede devin victime ale acestei tulburări alimentare. Experții avertizează că mesajele transmise de media le inoculează copiilor și adolescenților ideea că trebuie să aibă un corp perfect pentru a reuși în viață.

Cifrele publicate de cotidianul britanic The Sun arată că 167 de băieți din Anglia și din Țara Galilor au urmat tratament împotriva acestei afecțiuni între 2007 și 2011, cu 65% mai mult decât cu cinci ani înainte. Cinci dintre pacienți aveau vârste sub zece ani, iar unul dintre băieți avea chiar șase ani!

Anorexia este în creștere și în rândul fetelor, lucru deja știut de mai multă vreme. În ultimii cinci ani, 1.662 de fete britanice cu vârste sub 17 ani au primit tratament împotriva acestei tulburări alimentare, comparativ cu 1.192 de cazuri înregistrate între anii 2002 și 2006. În ultimii 10 ani, 125 de eleve din clasele primare au fost spitalizate, inclusiv șapte fete în vârstă de nouă ani!

Una dintre paciente a povestit pentru ziarul The Sun cum a ajuns la un pas de moarte după ce greutatea ei a scăzut la doar 28 de kilograme. Ollie Roche, acum în vârstă de 19 ani, din Plymouth, avea doar 16 ani atunci când a fost internată în spital. "Corpul meu începuse de fapt să se mănânce singur pe dinăuntru pentru a supraviețui, iar inima se micșorase", a declarat adolescenta, care acum este recuperată total.

"În zilele noastre, băieții au de-a face cu aceeași presiune ca și fetele asupra modului în care arată. În mod cert, este nevoie de mai multă implicare în educația din școli pentru a crește respectul de sine al copiilor", a explicat un purtător de cuvânt al unei organizații britanice de caritate care militează împotriva efectelor anorexiei.

Experții din sectorul medical au pus multe din cazurile de tulburări alimentare semnalate în rândurile băieților pe seama dorinței acestora de a avea mușchi și musai un abdomen cu șase pătrățele. Potrivit specialiștilor, copiii care sunt mai expuși modelelor nerealiste ale trupurilor perfecte sunt mai expuși la dezvoltarea unor boli periculoase.

Deși în țările dezvoltate anorexia are o prevalență de doar 0,3-1% din numărul populației de sex feminin și 0,1% la bărbați, afecțiunea are un grad ridicat de mortalitate - până la 10% din cazuri. Aproximativ 75% din persoanele care dezvoltă anorexia sunt de sex feminin.

În 40% din aceste cazuri, boala afectează în special adolescentele cu vârste între 15 și 19 ani, dar în ultimii ani se înregistrează o incidență la vârste mai scăzute, de 14 ani și chiar 10-12 ani, sub presiunea modelelor transmise de mediul social și de presă.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Iunie 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roxa_licious pe 12 Iun 2012, 13:30
    Huuh?

    le inoculează copiilor și adolescenților ideea că trebuie să aibă un corp perfect pentru a reuși în viață. OOk...si de cand un baiat trebuie sa fie slab ca sa arate bine? Eu stiam ca fetelor le plac baietii bine facuti, eventual care trag la sala.. cu muschi si patratele.. nu betzele astea.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod