Angelina Jolie a suferit o dublă mastectomie

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Mai 2013
Actrița a dezvăluit, marţi, că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni un risc de cancer.

Într-un articol intitulat "Opţiunea mea medicală", publicat în New York Times, Angelina a scris că a suferit această operaţie întrucât este purtătoare a unei gene "defectuoase" care îi creşte riscul de cancer ovarian şi de sân.

Potrivit actriţei în vârstă de 37 de ani, care este partenera de viaţă a lui Brad Pitt, medicii i-au spus că prezintă un risc de 87% să dezvolte cancer mamar şi un risc de 50% pentru cancer ovarian, din cauza acestei gene (BRCA1).

Mama Angelinei Jolie a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer. "Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era", îşi începe actriţa editorialul în The New York Times, citat de agenția Mediafax.

"Când am aflat care este situaţia, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult", a mai scris artista, completând: "am decis să fac o dublă mastectomie, preventiv".

"Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă", a mai scris vedeta, precizând că, după această procedură complexă, care a durat trei luni, riscul de a dezvolta cancer mamar a scăzut la 5%.

"Sunt norocoasă că am un partener de viaţă, Brad Pitt, care mă iubeşte şi mă sprijină. Deci, oricine are o soţie sau o iubită care trece prin aşa ceva, să ştiţi că sunteţi o parte importantă a acestui proces de tranziţie. Brad a fost la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratată, tot timpul cât au durat operaţiile. Am reuşit să găsim momente în care să râdem împreună.
Ştiam că acesta este cel mai bun lucru pe care putem să-l facem pentru familia noastră şi că ne va apropia mai mult. Şi aşa s-a întâmplat"
, a scris Angelina Jolie.

Cei doi au împreună şase copii, trei dintre ei fiind adoptaţi. "Pot să le spun copiilor mei că nu mai au niciun motiv să se teamă că mă vor pierde din cauza cancerului la sân", a adăugat ea.

"Am ales să-mi fac publică povestea pentru că sunt atâtea femei care nu ştiu că ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca şi ele să poată să se testeze genetic şi, dacă află că prezintă un risc ridicat, vor şti şi ele că au alternative mari", a explicat Angelina Jolie demersul ei. "Lucrurile care nu ar trebui să ne înspăimânte sunt cele pe care putem să le controlăm", a mai scris Jolie.

Actrița a dat detalii despre perioada de desfăşurare a procedurii medicale, în aceste trei luni ea continuând să iasă în public şi să îşi menţină problemele de sănătate departe de atenţia presei.

Procesul medical al mastectomiei a început pe 2 februarie 2013, cu o procedură care elimină boala din zona sânului care se află în spatele mamelonului, aducând în acelaşi timp o cantitate mai mare de sânge în zonă, explică actriţa în articolul din the New York Times.

"Două săptămâni mai târziu am avut operaţia majoră, în care ţesutul mamar este înlăturat şi înlocuit temporar. Operaţia poate dura opt ore", continuă ea în articolul citat, adăugând că deşi trezirea din operaţie seamănă cu o scenă dintr-un film science-fiction, în zilele următoare se revine la viaţa normală.

Trei săptămâni mai târziu, pe 27 aprilie, povesteşte ea, procedurile specifice mastectomiei au luat sfârşit: "În acest timp am reuşit să păstrez acest lucru privat şi să continui cu munca mea".

De Ziua Îndrăgostiţilor, în perioada în care actriţa a suferit intervenţia chirurgicală principală din întregul proces, Jolie a fost văzută ieşind în oraş cu Brad Pitt şi cu copiii lor.

Pe 27 martie, Angelina a călătorit în Congo, în calitate de trimis special din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, pentru a se întâlni cu refugiaţi în cadrul unui program de prevenire a violenţei asupra femeilor şi copiilor.Pe 4 aprilie, Jolie a participat la Summitul anual Women in the World, la New York.Pe 6 aprilie, actriţa a ieşit la cumpărături alături de doi dintre copiii săi, iar pe 12 aprilie a fost văzută sosind pe aeroportul din Los Angeles alături de unul dintre copiii ei, Maddox Jolie -Pitt.Pe 11 aprilie, Angelina a participat la summitul G8, în Londra, unde a fost văzută discutând cu Secretarul de stat american John Kerry.
Foto: AFP/Mediafax

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Lorena pe 16 Mai 2013, 13:39
  :)

  este frumoasa si fara,dar in lumea asta mare sunt fooooooaaaaaarte multe femei frumoase,nu este numai ia,si apropo este prea slaba,dupa cate stiu nu are probleme cu banii,deci mancare poate sa-si cumpere,este plina de fite si vrea propaganda din orice,imi pare rau dar nu-mi place felul ei de a fi:(

  0
  0

 • petre pe 14 Mai 2013, 20:04
  Angelina

  Si fara sani tot frumoasa e

  6
  0

 • Nicky pe 14 Mai 2013, 17:26
  titlul este oribil!

  titlul este oribil!

  1
  1

 • Lorena pe 14 Mai 2013, 16:37
  pt @simona

  nu anteleg ce te-a suparat????este un titlu foarte normal si au scris despre ceea ce ea a publicat personal,deci????

  0
  2

 • simona pe 14 Mai 2013, 15:55
  re

  sa precizez ca este vorba de emailul reclama ce il primesc abonatii on line la eva .. Vedete: Angelina Jolie a rămas fără sâni din cauza riscului de cancer Actriţa a dezvăluit, marţi, că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni un risc de cancer.

  2
  0

 • simona pe 14 Mai 2013, 15:51
  titlul articolului

  Numa un CRETIN putea sa aleaga un asemenea titlu . nu aveti pic de respect pentru fiinta umana , si mai ales pentru FEMEIE in general . In loc sa fiti recunoscatori ca datorita unei FEMEI ati venit pe lume .....si din respect pentru milioane de femei care lupta zi de zi cu cancerul , din respect pentru barbatii care sunt alaturi de mamele , fiicele sau sotiile lor macar pentru atata si ar merita sa acordati 2 secunde de gindire ....unui asemenea titlu . singura voastra preocupare este publicitatea, scandalul , birfa ...mi-e sila ....

  12
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod