„Prințesele“ albe: Turcia, țara pisicilor Van



Turkish Van nu trebuie confundată cu Turkish Angora și Turkish Vankedisi, ele fiind rase complet diferite și de sine stătătoare, care s-au dezvoltat tot în Turcia, dar în regiuni geografice diferite și îndepărtate unele de altele. De altfel, atunci când sunt văzute împreună, diferențele dintre aceste rase sunt vizibile în ceea ce privește mărimea, blana și forma corporală.

Turkish Van este o rasă foarte inteligentă și poate fi foarte afectuoasă, dar, de asemenea, destul de independentă. Interacțiunea cu oamenii se realizează în limitele acestei feline, care reflectă începuturile existenței lor din mediul rural, aspru.
Cu toate acestea, pasionații acestei rase spun despre comportamentul acestor pisici că depinde de cât de mult timp au intrat în contact cu oamenii pe vremea când erau mici pisoi și de cât de mult timp sunt lăsați singuri în această perioadă. Odată ce încrederea puilor este câștigată, aceștia se vor dezvolta ca niște companioni foarte jucăuși și își vor alege un membru al familiei de care se vor atașa.

Pisica Turkish Van este un tovarăș pe viață, un companion de încredere pentru cei care o integrează în familie.
Este energică, activă și afectuoasă, fiind ideală pentru familiile cu copii. Nu îi place să fie luată în brațe, în schimb adoră să stea pe umărul stăpânului.
Ca și un leu, îi place să se cațăre în locurile cele mai înalte, să își supravegheze teritoriul, să fie atentă la tot ce se întâmplă în jur, de aceea în casă trebuie să avem grijă de lucrurile pe care le așezăm pe rafturi și care se pot sparge atunci când cad.

Sunt pisici fascinate de robinetele de apă când sunt deschise, ca și strămoșii lor, și se vor juca cu apa, fără să se sperie în cazul în care sunt surprinse de o ploaie.
Vocea lor este, de asemenea, destul de unică, descrisă de mulți proprietari ca semănând cu cea a unei oi, chiar dacă una liniștită. Sunt foarte vocale și adoră să fie în centrul atenției, în special în timpul mesei.

Această pisică nu este pretențioasă la mâncare. Se hrănește cu orice tip de hrană, însă aceasta trebuie să fie de calitate și să îi ofere nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătoasă și activă.
Este, în general, o rasă de pisici foarte sănătoasă, fără probleme specifice. Se recomandă ca pisoii să fie întotdeauna achiziționați de la un crescător recunoscut și să fie crescuți împreună cu alte pisici.
Au nevoie de vaccinare împotriva afecțiunilor comune felinelor, precum gripa și enterita, potrivit pets4homes.co.uk. Speranța de viață este între 12-19 ani.



Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod