Îngrijirea tenului, o preocupare dintotdeauna!

Revenim azi cu o altă serie de tratamente cosmetice ce se practicau acum mai bine de 80 de ani, care sunt valabile şi azi, ineditul lor fiind o provocare pentru a încerca, de ce nu, metode simple

Revenim azi cu o altă serie de tratamente cosmetice ce se practicau acum mai bine de 80 de ani, care sunt valabile şi azi, ineditul lor fiind o provocare pentru a încerca, de ce nu, metode simple de îngrijirea şi înfrumuseţare, poate deja cunoscute, care prin litera, frazarea din acei ani, constituie şi o lectură agreabilă.

Avem recomandări pentru îngrijirea tenului, a corpului, a mâinilor, a unghiilor, iar articolele ilustrate cu fotografii cât se poate de sugestive, ne ajută să înţelegem cum se făcea un masaj eficient, cum se aplicau cremele de faţă şi de corp şi cum se aranja părul.

Foto 1

Foto 2

În foto 1 şi 2 găsim argumente pentru folosirea periatului, folosirea periilor în diversele lor forme, pentru îngrijirea părului, a dinţilor, dar şi a corpului şi…tenului!

Pentru ten se foloseşte o perie specială “cu care se freacă obrazul de jos în sus, insistând mai ales pe urechi.

Ungeti apoi cu o crema hrănitoare, păstraţi-o pe obraz 20 de minute…şi nu veţi căpăta niciodată riduri!” Pentru păr, “100 de mişcări cu peria dimineaţa şi 100 seara” Periatul trupului cu o mănuşă aspră se efectuează-de jos în sus-înainte de a intră în baie, niciodată de sus în jos!

Următorul text reprodus, foto 3, începe cu indicaţia de a lăsa măcar o zi tenul că să respire. “Să nu alegeţi această zi de repaus, tocmai când sunteţi nevoită să staţi în casă, pentru ca efectul să fie sigur, sângele trebuie să circule, cu alte cuvinte va trebui să faceţi multă mişcare în ziua aceea.”

Foto 4

Foto 5

Dacă nu ştiaţi, aflaţi acum, foto 4 şi 5, că obrazul dumneavoastră, cât e el de subţire…e format din 32 de muşchi! Pentru o mai bună tonifiere a acestora, sau “a celor cinci dintre cei mai principali” se recomandă diverse tratamente, crème fine şi scumpe, cu siguranţă, iar masajul facial era cel mai eficient şi în imaginile fotografice, cititoarele au posibilitatea să descopere câteva exerciţii de masaj, tehnici arhicunoscute azi, dar care pentru acei ani păreau nişte curiozităţi, mai ales în rândul celor care n-aveau acces curent la informaţie, dar care, din astfel de publicaţii descopereau ceva nou.

Un articol despre femeile frumoase, foto 6, cât şi despre “un concurs de sluţenie organizat la Hollywood” este un eseu despre frumuseţe, ilustrat cu chipurile unora dintre cele mai mari vedete de la acea vreme, Merle Oberon, Louise Latimer-frumuseţea fină, Paulette Goddard-femeia de rasă, Myrna Loy.

clement-peter
clement-peter
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod