În ton cu moda anilor '30 -'40!

Sezonul estival se apropie şi doamnele noastre abia aşteaptă să-şi etaleze ultimele noutăţi în materie de modă, iar creaţiile anilor interbelici pot fi inspiratoare de succes, în sensul că

Sezonul estival se apropie şi doamnele noastre abia aşteaptă să-şi etaleze ultimele noutăţi în materie de modă, iar creaţiile anilor interbelici pot fi inspiratoare de succes, în sensul că “a fi vintage” este o noţiune ce se adresează, printre altele şi ţinutei vestimentare cu tot ce implică ea.

Aflăm din reviste, nu neapărat de specialitate, că vine anotimpul rochiilor, aflăm ce se mai poartă la Paris sau ce ţinută sport îmbracă vedetele timpului, sau cum se face un turban.

Toate aceste informaţii sunt însoţite de ilustraţii sugestive şi la obiect.

Foto 1 ne prezintă câteva modele de rochii de vară, rochii în imprimeuri alb-negru, foarte elegante, care se vor purta şi la atât de aşteptatele garden-party.

Eram în anul 1940, Franţa tocmai capitulase în faţă Germaniei, dar viaţă mondenă în capitală luxului era efervescentă. La una din ambasadele de la Paris, în timpul unei receptii avem ocazia să descoperim ţinute deosebite, “cu bijuterii care sunt orientale”.

Marea vedetă Gale Page se afişa cu “ o poşetă pe de-antregul brodată cu perle şi montată pe un fermoar alb de os.”

Foto 2

Foto 3

Ţinuta sport foto 2 şi 3, e cea care dădea şi atunci totală libertate în alegerea modelelor şi a improvizaţiilor de tot felul.

Pentru prezentarea acestor creaţii sunt alese câteva din divele acelor ani, Priscilla Lane şi Gloria Dickson.

Despre “lingerie”, foto 4, adică despre lenjeria de corp, avem şi o reprezentare grafică, un tipar cu ceea ce înseamnă sutien, combinezon şi “port-jartierul elastic, care a învins corsetul”. Acest complex e numit “scandalul” şi în paginile revistei avem explicat în cuvinte şi imagini, modul de întreţinere, adică spălatul, uscatul şi călcatul.

În reproducerea-foto 5, sub pretextul “Moda revine”, găsim mai multe instrucţiuni, însoţite şi de imagini, care prezintă modul “cum se leagă un turban…, ce se poate face dintr-un şal şi dintr-un batik.”

În josul paginii găsim şi “câteva sfaturi băbeşti care prind bine”, dintre acestea fiind amintite remediile pentru durerea de dinţi, gripă, sughiţ , insomnii.

clement-peter
clement-peter
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod