Cum a înfiat un bărbat necăsătorit cinci copii cu dizabilități: „Credeam că n-am nicio șansă, fiindcă sunt singur“


Cei cinci copii adoptați sunt pe primul plan pentru Ben Carpenter. El îi crește singur și are grijă ca aceștia să nu ducă lipsă de nimic


Deși are pe cap o grămadă de probleme cu care nici doi părinți nu s-ar descurca ușor, Ben este încântat că le poate fi de ajutor copiilor săi. Și n-are deloc o misiune simplă: Jack are autism, Ruby are sindromul Pierre Robin și nu-și poate mișca normal brațele din cauza lipsei oaselor, Lily nu aude, iar Josep are sindromul Down. Cel mai mic dintre ei, Noah, are un sindrom rar și mai multe anomalii căpătate la naștere care i-au afectat mâinile și picioarele.

Dar Carpenter e cel mai fericit părinte: de când a intrat în familia lui, Noah este ca și cum ar fi fost dintotdeauna cu ei. "Noah e tare și s-a adaptat perfect în familia noastră, să fiu sincer, e ca și cum a fost mereu aici! Frații și surorile lui se simt bine cu el, în special Lily, care este foarte maternă și mă ajută să-l hrănesc și cu alte treburi", a explicat bărbatul.

Carpenter nu și-a dorit niciodată să aibă copiii lui biologici, iar adopția i s-a părut întotdeauna cea mai bună soluție atât pentru el, cât și pentru copiii cu afecțiuni.
"N-am vrut copii biologici pentru că aici e vorba de mai mult decât o legătură biologică cu un copil. Copiii mei sunt copiii mei - de exemplu, ei au aceleași gesturi ca mine. Da, n-au același sânge ca mine, dar cui îi pasă?!", a explicat el.

Ben se descurcă cu fondurile de sprijin pe care le primește de la stat și cu ce a mai economisit - de exemplu, primește 20,70 de lire sterline pe săptămână pentru primul copil adoptat și 13,70 lire pentru al doilea, la care se adaugă și alte beneficii, scrie Daily Mail.

Poate că unora li s-ar părea greu și cu un copil cu dizabilități.
Pentru Ben nu-i nimic ieșit din comun și chiar se gândește să mai adopte: "Dacă pe viitor un copil ar avea nevoie de mine să-l ajut, sunt sigur că voi ajunge să-l adopt. Sigur mă văd adoptând mai mulți, chiar îmi place să fiu tată", a spus el.

Carpenter este singur de la 21 de ani și nu plănuiește să-și caute o iubită în viitorul apropiat, fiindcă responsabilitățile pe care le are sunt mai importante și nu-i lasă prea mult timp liber: "Nu mi-am dorit niciodată o relație, sunt fericit așa. De fiecare dată când mi-am imaginat că aș avea o relație, am ajuns la aceeași concluzie: copiii mei vor fi mereu pe primul plan.
Aș merge și pe jar în tălpile goale ca să-i apăr și să le fiu aproape, așa că e o decizie ușoară"
, a explicat el. "Oricine poate fi părinte, dar e nevoie de cineva special pentru a fi tată", a conchis Ben.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod