Lorena Bobbitt, confesiunile femeii care și-a mutilat soțul pentru a-și face dreptate

Dosar Eva. În 1993, ea i-a tăiat penisul soțului, în timp ce acesta dormea, răzbunându-se pentru abuzurile îndurate. A scăpat de închisoare și și-a refăcut viața.

29 de ani au trecut de când Lorena Bobbitt devenea celebră printr-un act de o cruzime neobișnuită, care a făcut senzație în întreaga lume. Detestată de unii, socotită de alții/altele cea mai curajoasă expresie practică a feminismului, femeia care i-a tăiat penisul soțului, într-un gest de disperare și de nebunie, are o poveste de spus și acum, la aproape trei decenii de la fapta care a scos-o din anonimat.

Probabil că nu va scăpa toată viața de ștampila asta - "femeia care i-a tăiat penisul bărbatului ei" - dar timpul nu mai poate fi dat înapoi, iar Lorena nu mai poate schimba nimic din ceea ce a făcut atunci. Acum își regretă fapta care a făcut-o celebră și încercat să-și refacă viața. Se pare că a și reușit.

Chiar dacă e greu de crezut, s-a găsit un bărbat care să-i stea alături și s-o iubească. "Credeți sau nu, am găsit repede câțiva domni care doreau să se întâlnească cu mine", a spus ea, zâmbind, pentru postul de televiziune NBC4.

A făcut o fetiță iubitul ei, cu care trăiește de mai bine de 20 de ani și locuiește în Gainesville, o localitate din statul Virginia, unde lucrează în domeniul imobiliarelor, practică zumba și strânge bani pentru ajutorarea femeilor aflate în dificultate. După tornada nimicitoare pe care a stârnit-o în urmă în 1993, fosta doamnă Bobbitt se bucură astăzi de un trai normal. Dar în `93 a avut o noapte de coșmar.

Născută în Ecuador, Lorena avea atunci 24 de ani și lucra ca manichiuristă într-un salon de înfrumusețare din Manassas, Virginia. Avea viață grea cu soțul ei, John Wayne Bobbitt, iar viitorul nu-i promitea deloc zile mai bune. Printre episoade repetate de sex abuziv (ea le spune direct violuri), bătăi, înjurături, atmosfera tensionată a ajuns la paroxism în noaptea de 23 iunie 1993, când John s-a întors acasă după ce a băut cu prietenii lui în oraș și a început să se certe cu soția sa. Lorena le-a povestit ulterior polițiștilor că el a violat-o, dar John a fost achitat de această acuzație.

După ce el a adormit, Lorena s-a dus în bucătărie, a luat un cuțit cu lama lungă de 20 de centimetri, apoi i-a tăiat penisul. Și-a lăsat soțul sângerând în pat, a urcat în mașină și a plecat încotro a văzut cu ochii. Pe drum, a aruncat pe fereastră bucata de penis a soțului, într-un câmp.

Când a realizat gravitatea faptei comise, a sunat la numărul de urgență 911. O echipă numeroasă de cercetare a scotocit ore în șir organul sexual al nefericitului Bobbitt, care până la urmă a avut noroc: căutarea s-a soldat cu succes, iar medicii s-au chinuit timp de nouă ore să i-l reatașeze.

Arestată chiar în acea noapte, Lorena a devenit protagonista unui proces răsunător, condimentat cu mărturisiri intime, care atestau cât de fragilă era căsnicia sa cu John. Ea a susținut că soțul său o abuza sexual, fizic, psihic și emoțional. În plus, o înșela și a obligat-o să facă un avort.
Apărarea, reprezentată de un avocat cunoscut, Blair D. Howard, a explicat că abuzul permanent la care era supusă Lorena a determinat-o să izbucnească, pe fondul depresiei și al unei posibile tulburări de stres post traumatic.

John a negat că ar fi abuzat-o pe Lorena, însă când a fost luat la întrebări de Howard, a început să comită greșeli, șubrezind poziția apărării.

Lorena a spus în instanță că John a forțat-o să avorteze și a bătut-o de mai multe ori. În plus, o duceau greu cu banii, pentru că soțul ei i-a cheltuit economiile. Atât acuzarea, cât și apărarea au ajuns la concluzia că John a avut episoade în care a abuzat-o, iar acestea au constituit contextul în care s-a produs atacul.

Experții care au depus mărturie au spus că în 1993 Lorena trăia într-o teamă continuă față de soțul ei. Un alt expert chemat să depună mărturie a numit atacul Lorenei drept un amestec de autoapărare și nebunie, provocat de "impulsul irezistibil" de a se răzbuna, după ce John o amenințase: "Te voi găsi, chiar dacă vom fi divorțați sau despărțiți. Și când te voi găsi, voi face sex cu tine de câte ori o să vreau", i-a spus el cândva.



Depoziția lui John nu i-a impresionat pe jurați. El a expus mai multe versiuni asupra evenimentelor din acea seară, tot repetând că n-a făcut sex cu soția lui atunci. Apoi a spus că Lorena a încercat să facă sex cu el, dar el era prea obosit. După asta, a spus că da, de fapt au făcut sex, dar el a adormit imediat după aceea și că sexul a fost consensual.



După șapte ore de deliberare, juriul a găsit-o pe Lorena nevinovată, din cauza nebuniei care i-a provocat un impuls irezistibil de a-l răni sexual pe John. În consecință, ea nu putea fi condamnată pentru fapta sa. Judecătorul a dispus ca Lorena Bobbitt să urmeze o perioadă de evaluare într-un centru medical din Petersburg, Virginia, după care a fost eliberată.



În 1995, după șase ani de căsnicie, John și Lorena au divorțat. El a încercat să scoată cât mai mult posibil din notorietatea sa. A format o trupă, denumită sugestiv "The Severed Parts/Bucățile tăiate", cu gândul că va face astfel rost de bani ca să-și achite costurile medicale și facturile. Planul lui a fost un eșec total. În 1994, a fost protagonistul unui film pentru adulți, "John Wayne Bobbitt: Uncut/John Wayne Bobbitt: Netăiat", o altă tentativă de a face rost de bani. Doi ani mai târziu, el a apărut într-o altă producție video XXX, cu un titlu care nu mai are nevoie de traducere - "Frankenpenis".

Tentativele lui de a reveni pe linia de plutire au fost jalnice. Deși îi înțelegea dificultățile, lumea considera că și-a meritat soarta. S-a mutat în Las Vegas, unde a lucrat ca barman, șofer de limuzină, apoi șofer de camion.

După divorț, John Bobbitt a tot avut probleme cu legea. A fost arestat de șapte ori, pentru injurii și încăierare. În 1994, a fost acuzat de comportament violent față de fosta sa logodnică, Kristina Elliott, și a stat 15 zile la închisoare. În septembrie 1999, el a fost condamnat la cinci ani perioadă de probă după furtul unor articole vestimentare în valoare de 140.000 de dolari dintr-un magazin din Nevada. A fost obligat să restituie 5.000 de dolari și pus să execute 100 de ore de muncă în favoarea comunității.

În 2001, Bobbitt s-a căsătorit cu o femeie de afaceri, dar mariajul lor a durat fix 23 de zile. În 2004, după două procese pentru violență domestică împotriva celei de-a treia soții, Joanna Ferrell, unul soldat cu o condmnare, altul cu achitare - Bobbitt a fost arestat pentru a treia oară, în septembrie 2005. Câteva zile mai târziu, el a cerut divorțul. Judecătorul l-a găsit nevinovat și l-a achitat.

După ce a fost achitată, Lorena a încercat să rămână discretă și a preferat să-și folosească numele de fată, Gallo. În decembrie 1997, ea a revenit în centrul atenției, fiind acuzată că și-a lovit mama, Elvia Gallo, cu pumnii, în timp ce se uitau la televizor. A fost achitată, iar mama sa a continuat să trăiască laolaltă cu ea.
În 2007, a lucrat într-un salon de înfrumusețare din Washington D.C., iar în același an a înființat fundația Red Wagon, care luptă împotriva violenței domestice.



În iunie 2008, ea a apărut în emisiunea "The Early Show", de la CBS News, unde a vorbit despre viața sa după incident. Lorena a mărturisit atunci că avea o relație cu Dave Bellinger, cu care are o fetiță, pe atunci în vârstă de doi ani și jumătate. În 2009, într-o ediție a emisiunii realizate de Oprah, ea a spus că dacă ar putea da timpul înapoi, nu s-ar mărita niciodată cu John Bobbitt.

Deși a susținut că nu dorește să discute cu John, cei doi au apărut împreună în show-ul "The Insider", în mai 2009. A fost prima lor întâlnire după divorț, iar amândoi s-au străduit să fie drăguți unul cu celălalt: el i-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu ea în timpul căsniciei, iar ea a susținut că încă mai ținea la el, pentru că îi trimitea flori și felicitări de Valentine's Day.

În 2014, Lorena Bobbitt a vorbit din nou. Contactată telefonic de NBC4, a mărturisit că regretă ceea ce a făcut. "E trist, pentru că violența casnică ne-a adus pe mine și pe fostul soț la spital", a spus ea.



A consumat multă energie și timp pentru a se pune pe picioare, dar nu vrea să fie privită ca o victimă. Deși poartă numele de fată, încă mai folosește numele fostului soț în acțiunile de strângere de fonduri, pentru a fi mai ușor recunoscută. "Folosesc acel nume, Lorena Bobbitt, pentru a-i ajuta pe alții. Ceva bun iese și dintr-o tragedie precum a mea", a spus ea.

De Paști și de Crăciun, Lorena și fiica sa, Olivia, duc coșulețe cu daruri familiilor nevoiașe. Vrea ca fetița ei să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat sloganul organizației sale: "Lucrând împreună ca o echipă îi putem ajuta pe ceilalți".



Lorena nu e singură. Are un grup de prietene care nu judecă pe nimeni: "Nu mă judecă nici pe mine". La mai bine de 50 de ani, este mândră de ea - a dat jos nouă kilograme și arată ca o femeie încrezătoare în forța sa.

John, în schimb, încă mai rătăcește prin viață. Prin 2013, el se lăuda într-un interviu că și-a făcut operație de mărire a penisului, plătită de o emisiune de radio, și că s-a culcat cu vreo 70 de femei după atacul Lorenei.

"Să fii cel mai celebru bărbat care a rămas fără penis îți aduce și niște avantaje. Nu mi-a distrus viața amoroasă, dimpotrivă, mi-a îmbunătățit-o", a bravat el. Cum se poate numi asta "îmbunătățire" doar celebrul domn Bobbitt poate ști...


Foto: AFP/Mediafax, Daily Mail, NBC4

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod