8 avantaje pe care le ai dacă-ţi faci singură mâncare

Pe termen lung, poţi să economiseşti sume importante de bani dacă alegi să îţi prepari singură diverse reţete sănătoase şi pe gustul tău.

Studiile dezvăluie că aproximativ 50% dintre români preferă să îşi gătească singuri, în timp ce cealaltă jumătate optează pentru cumpărarea alimentelor gata preparate, din restaurante sau magazine alimentare.

Află şi tu care sunt beneficiile mâncării pregătite în casă şi ce avantaje poţi avea dacă alegi această variantă în detrimentul achiziţionării alimentelor procesate:

1. Costurile sunt mai mici

Pe termen lung, poţi economisi sume importante de bani dacă alegi să îţi faci singură mâncare.

În primul rând, restaurantele şi magazinele alimentare au costuri de producţie, costuri de comercializare, taxe şi impozite şi toate acestea intră în preţul mâncării tale. Atunci când îţi găteşti acasă, ai posibilitatea de a-ţi cumpăra materiile prime la preţuri reduse şi de a prepara mâncarea în cantităţile dorite.

2. Varietatea este mai mare

Atunci când îţi pregăteşti singură mâncarea, ai posibilitatea de a alege exact ce vrei să mănânci. E mai uşor să combini strict alimentele care îţi plac decât să cauţi mixul potrivit într-un restaurant.
În plus, poţi opta pentru produse ecologice, poţi folosi tipul de ulei pe care îl consideri cel mai adecvat şi poţi suplimenta cantitatea de condimente, dacă îţi doreşti.

3. Ştii ce consumi şi cum este preparat

Atunci când îţi găteşti singură, ai siguranţa că alimentele pe care le consumi sunt proaspete şi de cea mai bună calitate, pentru că tu însăţi cumperi materiile prime. În plus, nu ai niciun motiv să îţi faci griji în privinţa igienei, pentru că şi pe aceasta o controlezi tot tu.

4.
Poţi mânca mai sănătos


Persoanele care mănâncă în oraş sunt adesea tentate de produsele de tip fast food, care nu sunt deloc benefice pentru sănătate. Dacă îţi găteşti singură, poţi consuma preparate mai sănătoase decât cele găsite în comerţ. În plus, ai posibilitatea de a-ţi construi o dietă echilibrată şi bogată în nutrienţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod