Angelina Jolie

Cele mai bune 10 filme cu Angelina Jolie


6. Salt


Angelina Jolie este Evelyn Salt, o agentă CIA care trebuie să interogheze, cu întreaga ei echipă ascultând din spatele oglinzii, un dezertor rus. Doar că acesta o identifică pe agentă drept o "cârtiţă" plantată de KGB, cârtiţă ce ar trebui să iasă la iveală pentru a-l ucide pe preşedintele rus, aflat în vizită la Washington. Conştientă că agenţia trebuie să verifice acuzaţiile, Salt evadează (primul din twist-urile greu înghiţibile ale filmului) în stil McGuyver din sediul CIA şi face tot posibilul pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Sau pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit. „Jolie este categoric atu-ul cel mai mare al filmului, iar Salt o protagonistă captivantă, un amestec de admirabilă eficienţă  şi nerv întins la maxim. Deşi nu ştii niciodată ce şi de ce se întâmplă în spatele perucilor şi-al machiajelor over the top (dar asta e vina scenariului), actriţa este convingătoare şi expresivă şi când îşi urmăreşte ţinta ca o pasăre de 
pradă, dar şi când se dezlănţuie ca o fiară (o execuţie în stil "atârnat" ar trebui să nu ţi se şteargă prea repede de pe retină).
Iar fizicul desăvârşit al actriţei este surprins de un număr apreciabil mai mare de prim-planuri decât într-un film cu spioni obişnuit”, scria Cinemagia la data lansării filmului...


5. Changeling (2008)


Un film despre o mama singură (Angelina Jolie), din perioada Prohibitiei, al cărei copil dispărut e substituit de Departamentul Poliției din Los Angeles, într-o încercare de a-și mai acoperi din gafele și corupția endemica ce amenințau să-l compromită iremediabil. Cum femeia n-a înghițit gălușca, și a continuat să ceară căutarea adevăratului ei fiu, s-a ajuns la expertize medicale măsluite, înscenări, manipulări, intimidări tot mai brutale și, în cele din urmă, la o internare abuzivă în azilul psihiatric.

„Controversata și controversabila Angelina Jolie reușește o creație cu totul specială în rolul Christinei Collins, construindu-și fluent și masiv evoluția de femeie normală care se metamorfozează treptat în luptătoare neînduplecată, pe parcursul tuturor crizelor și al momentelor oscilante pe care le străbate. Fizionomia ei nu tocmai frumoasă, îmbinând într-o dizarmonie expresivă atractivitatea și stranietatea, e completată de un machiaj ușor expresionist, în ton cu perioada premergătoare și contemporană Marii Crize”, scria Cinemagia la data lansării filmului. 

10 Noiembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod