10 filme romantice pe care să le vezi de Valentine's Day

 

5. In the Mood for Love/O iubire imposibilă (2000)

Nimeni nu înțelege durerea provocată de iubire ca Wong Kar Wai, iar O iubire imposibilă este capodopera lui. În Hong Kong-ul din anii 1960, două dintre cei mai strălucitori actori văzuţi vreodată pe ecran – Leung și Cheung – devin vecini. Soția lui îl înşeală cu soțul ei, iar din această trădare se naşte o prietenie. Ar trebui să aibă şi ei o aventură?

Leung, imposibil de frumoasă, este un studiu al durerii reţinute/interiorizate.

Cheung este nespus de elegant. În centrul acestei poveşti senzuale şi fierbinţi este sentimentul că dragostea este o chestiune de sincronizare – că o clipă pierdută nu poate fi recuperată. Și Leung dezvăluindu-şi secretul la ruinele unui zid este o imagine rafinată a durerii și dorului.

 

6. A Matter of Life and Death (1946)

 

Regizorii Michael Powell şi Emeric Pressburger au găsit o cale de a explora iubirea, care înseamnă tachinare, sentimente puternice și imaginaţie – fiind lansat exact la timp pentru un public ce se recupera după şase ani de război, separare și tensiune. Când pilotul interpretat de Niven se prăbuşeşte, intrăm în două lumi: una celestă (în alb-negru) și una reală (color), deși distincția este, de fapt, mult mai jucăușă.

10 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod