10 filme romantice pe care să le vezi de Valentine's Day

 

3. Brief Encounter/Scurtă întâlnire (1945)

Povestea de dragoste este între Laura (Celia Johnson) și Alec (Trevor Howard), un medic serios. Deci, de ce contiuăm să considerăm clasicul mult iubit al lui Lean așa de insuportabil de emoţioonant? Pentru că încă palpitant să vezi continentele de emoție de dincolo de comportamentul correct şi rece al Laurei și al lui Alec. Celia Johnson este ca un star de film mut cu ochii mari, care arată atât de multă emoție cu o simplă mişcare a genelor.

Adaptat după o piesă a lui Noel Coward, Scurtă întâlnire este un film construit genial, începând cu un la revedere într-o cafenea de cale ferată - sfârșitul unei relații care nu s-a întânmplat niciodată cu adevărat.

De acolo, Lean se întoarce în timp la prima întâlnire a iubţilor, în aceeași cafenea. Laura are nisip în ochi. Alec îl îndepărtează galant. Mai târziu, se întâlnesc întâmplător într-un restaurant. Iau prânzul (este 1930), se duc la cinema, se plimbă cu maşina la ţară. El împrumută un apartament pentru după-amiază unde ei doi să se întâlnească, dar jena preia controlul şi nu fac dragoste.

 

 

4. Casablanca (1942) - foto sus

Alegerea personajului jucat de Humphrey Bogart între femeia pe care o iubește și a face un lucru onorabil este una dintre cele mai chinuitoare pe care le veți vedea vreodată pe ecran.

Bogart este Rick, un american aflat în Casablanca, un oraş plin de refugiați, care fug din faţa naziștilor. Mulţi dintre ei vin în barul lui Rick, inclusiv marea sa dragoste pierdută Ilsa (Ingrid Bergman).

Ea este un lider ceh al rezistenței, care a evadat dintr-un lagăr de concentrare. Casablanca este plin replici faimoase, dar ne-a mișcat descrierea  pe care și-o face Rick, cu inima frântă și abandonat– „un tip stând în ploaie cu o privire comică pe chip, pentru că măruntaiele sale sunt pe afarăˮ.

10 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod