Valeriu Lazarov a iesit, definitiv, din cadru

"Marca Valeriu Lazarov vinde prin sine insasi. Totul era revolutionar nu doar pentru Spania", scrie Alexandru Petrescu, unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Lazarov. Emisiunile create si supervizate de el, precum Miss Spania si dezbaterea politica live transmisa de catre Tele Cinco intre Jose Maria Aznar si Felippe Gonzalez au ajutat nu doar prin share-ul mare de spectatori, Galele de varietati, Teleseriile... tot, absolut totul avea o mare audienta in Spania, Italia si, mai tarziu, in Romania. Pe Valeriu l-am propus domnului Traian Basescu sa-l numeasca director general la TVR cu 3 zile inaintea reusitei sale la alegerile prezidentiale. I-am propus, inca in viata fiind, sa fie de acord ca macar o strada dintr-un oras din Romania sa-i poarte numele.
Poate chiar as fi reusit sa-i conving pe cei din orasul Ploiesti, sa denumeasca o strada dupa numele sau, daca primarul din acea perioada ar fi raspuns scrisorii adresate"
, scrie Alexandru Petrescu, pe Romanianvip.com.

In 1995, Valeriu Lazarov si-a infiintat compania de productie Prime Time Communications. Producatorul a estimat valoarea afacerilor sale din domeniul productiei TV din Romania, in 2007, la peste 5 milioane de euro, iar a celor din Spania, la 10-12 milioane de euro. Lazarov detinea sase societati in Romania - Prime Time World Broadcast SA, Prime Time World Bucuresti SRL, Dream Production SRL, La Dolce Vita Productions Grup SRL, Sagitarius Communications SA si Super Mobil SRL.
Totodata, Valeriu Lazarov mai detinea actiuni si la un mare operator de telecomunicatii din Spania, Telefonica, dar si la un operator de telefonie din Japonia. Lazarov avea actiuni si la cateva televiziuni, precum CNN si Antena 3 din Spania. Averea lui, estimata in 2008, se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Si nu voia sa se opreasca aici...


Valeriu Lazarov avea multe planuri pentru viitor. Chiar daca era destul de pesimist in ceea ce priveste viitorul mediei, in general, omul de televiziune isi dorea sa lanseze noi proiecte in new media si televiziunea pe internet. "Baiatul meu, Roberto, care s-a stabilit de cateva luni bune de zile la Bucuresti, este mai interesat de new media.


Detinem societatea Super Mobil, fabricam continuturi. Nu am inceput colaborarile, vrem sa vedem daca o sa avem destule guri flamande, ca sa le dam mancarea asta electronica sau nu. Este prematur, atata timp cat nu o sa fie telefoane cu posibilitatea de a conecta imagini. Noi, in Spania, suntem reprezentantii unei companii elvetiene de televiziune prin internet, o companie cu capital elvetian si american, foarte importanta, se numeste Zattoo. Impreuna cu ei analizam care va fi viitorul internetului si al televiziunii prin internet. Nu vrem sa ne precipitam"
, declara Valeriu Lazarov, anul trecut, intr-un interviul acordat Mediafax. Nu a dorit niciodata sa coboare stacheta si, desi era constient ca televiziunile din Romania cauta programe foarte ieftine, Lazarov era decis sa-si continue activitatea cu productii de divertisment de calitate si scumpe.

Andreea Marin Banica, unul dintre discipolii lui Lazarov, a marturisit ca deja discuta cu el revenirea pe sticla. "Am vorbit cu domnul Valeriu Lazarov saptamana trecuta, deborda de energie.
Urma sa punem in practica un nou proiect impreuna"
, a declarat vedeta, pentru cotidianul.ro.
12 August 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod