Tatjana Vucanovic, de la bona la Vice-Presedinte Disney

Ce-mi puteti spune despre femeile de cariera din Romania?


Trebuie sa va spun ca eu cunosc Romania dinainte de a lucra in acest domeniu. Si, de fiecare data cand vin aici, ma frapeaza faptul ca oamenii de aici sunt foarte bine educati si stapanesc limbile straine. Romanii vorbesc cel putin limba franceza, daca nu cumva pe amandoua: si engleza si franceza, ceea ce in alte parti nu se intampla.

De asemenea, este impresionant sa vezi cate femei si cate persoane tinere se afla in functii de conducere. Daca erai putin mai devreme aici, ai fi vazut ca majoritatea persoanelor care au stat la aceasta masa erau femei. Deci, important este sa crezi in tine si sa lucrezi intr-un mediu care sa-ti placa. Pentru ca daca te trezesti in fiecare zi cu gandul ca ai multe lucruri de facut, daca ai idei si daca mai ai si un sef care sa te sprijine, cu siguranta ai sa reusesti.

Este si vorba de noroc?


Cu siguranta. Cel putin in cazul meu asa a fost.
Am venit dintr-o zona total diferita si daca mi-ar fi spus cineva ca o sa lucrez in media, i-as fi spus ca glumeste. Pentru mine a fost noroc chior. Am lucrat pentru un om de la CNN care mi-a oferit un post, mai rar astfel de oportunitati. Sa ne amintim, ca eu am lucrat ca si dadaca, la inceput!

A fost foarte greu, pentru ca engleza mea nu era foarte buna la vremea respectiva, pentru ca eu inca invatam. Prima mea limba este germana, asa ca a fost destul de dificil. Oricum, indiferent de cat de greu era trebuia sa reusesc, pentru ca acasa nu ma puteam intoarce, iar parintilor mei nu le puteam cere bani.

Atunci cand m-am decis sa plec in Anglia, parintii mei nu au fost de acord, pentru ca eram foarte tanara, pentru ei nu era foarte facil sa stie ca fiica lor este intr-o tara straina, fara sa stie limba, insa eu am fost foarte hotarata si foarte incapatanata, mi-am aranjat toate treburile si am plecat.
Oricum ei nu au fost convinsi pana in ultima clipa ca o sa plec. Imediat dupa aceea au inceput problemele in Iugoslavia si, chiar si acum, cand stau de vorba cu mama ne amintim de aceea perioada si-mi spune cat de inspirata am fost ca am plecat.

Exista un om care sa va fie exemplu in cariera dumneavoastra?


Da. Cred ca am un sef minunat. Este un om cu un ochi foarte bun pentru afacerea in care suntem implicati. Mi-as dori foarte mult sa ajung ca el. La randul sau, si el a venit dintr-o cu totul si cu totul alta zona si a reusit sa faca lucrurile sa functioneze foarte bine.

Sunteti o persoana foarte ocupata. Aveti timp pentru prieteni, pentru familie?


Ca sa fiu sincera, este foarte greu. Aceasta munca imi ocupa foarte mult timp, este greu, insa gasesc intotdeauna putin timp pentru familie si pentru prieteni.

Ce faceti in putinul timp liber care va ramane?


In place sa calatoresc foarte mult, chiar daca prin natura meseriei calatoresc destul, niciodata nu ma plictisesc. Mama tot timpul imi spune ca nu am stare deloc, ca tot timpul sunt plecata, insa acest lucru ma ajuta foarte mult sa ma relaxez.
De asemenea, imi place foarte mult sa citesc si sa ma intalnesc cu prietenii. Asadar, cam acestea sunt lucruri pe care le fac in timpul liber.

Aveti cateva sfaturi pentru cititoarele noastre?


Chiar daca suna ca un cliseu, inainte de toate trebuie sa crezi in tine si sa nu permiti nimanui sa te faca sa crezi ca nu esti bun, sa te faca sa te subestimezi. Este foarte usor sa-ti creezi o imagine foarte proasta despre tine, sa crezi ca nu esti bun de nimic si ca altcineva poate sa faca toate acele lucruri mai bine decat tine. Insa daca-ti pui inima si capul la contributie poti fi mai bun decat oricine altcineva.

Trebuie sa ai viata personala!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod