Tatjana Vucanovic, de la bona la Vice-Presedinte Disney

Spuneti-ne mai multe despre ce presupune job-ul dumneavoastra in cadrul companiei Disney.


Am constatat ca oamenii nu stiu chiar foarte multe lucruri despre ceea ce presupune munca noastra la Disney. Este foarte ciudat, pentru ca aceasta compania este imensa. In mod normal, lucram ca o companie de distributie a programelor de televiziune, asta inseamna ca vorbim cu reprezentantii televiziunilor din fiecare tara (Europa Centrala si de Est si Africa) si le vindem programele noastre.

De asemenea, vorbim si cu diferiti furnizori de servicii prin cablu (o parte din ele sunt si aici prin AXN, FOX) si, de asemenea, le vindem programele noastre. In Romania, noi suntem reprezentati de postul de televiziune Jetix, insa pe alte piete suntem prezenti si prin postul Disney. In plus, ne vindem produsele si distribuitorilor online - pentru ca avem si astfel de produse, avem produse care se pot difuza prin telefonia mobila.


Asa cum se poate vedea, avem clienti din zone diferite. Cand se gandesc la Disney, oamenii se gandesc exclusiv la desenele animate, dar aceasta companie este mai mult decat atat. "Anatomia lui Grey", "Neveste disperate" sau "Lost", acestea sunt, de asemenea, produse Disney, chiar daca fac parte din grupul ABC. Acelasi lucru se intampla si in cazul peliculelor "Pulp Fiction" sau "Kill Bill", care sunt produse Miramax, companie care tine tot de Disney. In plus, mai avem SBN, care este o companie media sportiva, foarte cunoscuta in America,insa nu asa de cunoscuta in Europa. Speram totusi ca se va dezvolta si aici. Iar ca piesa de rezistenta avem productiile pentru copii: "Liceul Muzical" (Hight School Musical), Hannaah Mantana.

Ce proiect pregatiti pentru Romania?


Tocmai am semnat un contract foarte important cu Prima Tv. In fiecare luna acest post va transmite productii Disney.
Prima TV a trimis oameni la Disneyland Paris unde au filmat cateun video de introducere a peliculelor care vor fi difuzate. De exemplu, pentru "Cartea Junglei" au filmat in zona dedicata acestei productii. Asadar, astfel am realizat un proiect foarte frumos alaturi de cei de la Prima.

Ce ne puteti spune despre deschiderea postului de televiziune Disney Channel, in Romania?


Lucram la acest proiect in momentul acesta, suntem in discutii cu diferite firme de cablu si am fi incantati sa existe acest post de televiziune si aici. Asa cum spuneam si mai devreme, deja avem postul Jetix care este foarte bine distribuit. Ar fi foarte bine sa vina si Disney pentru ca astfel, prin cele doua posturi tv, am mari putin plaja targetului la care tintim.
Pana in acest moment, Disney este difuzat numai in Polonia, daca ne gandim la tarile din Europa Centrala si de Est si Africa.
In ceea ce priveste prezenta pe piata din Romania, o sa dureze putin pentru ca este vorba de foarte multe implicatii tehnice atunci cand vrei sa lansezi un post de televiziune, insa speram ca lucrurile sa se aranjeze si sa mearga snur.

De ce Romania?


Eu sunt un mare fan al Romaniei. Suntem prezenti pe aceasta piata din 1992 si cred ca aici, in tarile noastre, exista piete foarte bune. Aceste teritorii sunt foarte bine dezvoltate.

Imi amintesc ca atunci cand am venit pentru prima data aici, imi era foarte greu sa-i contactez pe oameni la telefon, trebuia sa sun in centrala si de acolo sa-mi faca legatura. Atunci oamenii nu aveau fax-uri, la nivel de comunicare lucrurile erau la un nivel inferior. Apoi, parca peste noapte, lucrurile s-au schimbat, toata lumea are telefon mobil, toata lumea are calculator, toti folosesc internetul.

Este foarte interesant ca tarile din aceasta parte a Europei au capacitatea sa se dezvolte foarte usor si, daca nu le iese un anumit proiect, merg mai departe, cu gandul la altul.
Cele mai bune contracte le-am semnat in Europa de Est, fata de cele incheiate in Europa de Vest. Oamenii de aici sunt dispusi in permanenta sa incerce lucrurile noi, pentru a vedea cum merg.

Acest lucru este foarte important si incurajator pentru noi. De asemenea, stiu ca in trecut programele Disney erau difuzate numai in week-end, cateva ore. In ciuda acestui lucru, oamenii tin minte productiile noastre. Este incredibil sa vezi entuziasmul publicului, fie el format din copii sau din oameni maturi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod