"Future Shorts", un nou concept dedicat iubitorilor de scurt-metraje

Festivalul va pune la dispozitia publicului 24 de evenimente, in Bucuresti organizandu-se cate unul in fiecare luna. Totodata, pe parcursul acestui an, dar si anul viitor, "Future Shorts Romania" va organiza evenimente speciale dedicate iubitorilor de scurt-metraje in orase precum Cluj, Timisoara si Iasi. Fiecare eveniment este conceput astfel incat sa prezinte scurt-metraje in locatii inedite, vizionarea fiind urmata de o noapte intreaga de distractie si muzica.

In plus, clientii Vodafone vor avea posibilitatea de a urmari in portalul Vodafone Live! toate filmele din colectia "Future Shorts Romania" si vor putea vota productia romaneasca favorita inscrisa in competitie.

"Ceea ce-mi place foarte mult la acest festival este combinatia inedita dintre muzica si film, prezentata in locatii neconventionale", a declarat David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone Romania (foto). "In plus, exista foarte mult potential in Romania pentru productia de scurt-metraje", a mai spus acesta, adaugand apoi ca "este mai dificil sa redai anumite emotii sau trairi intr-un film de scurt-metraj. Filmele de lung-metraj sunt mai previzibile, in schimb cele de scurt-metraj uimesc prin caracterul lor imprevizibil".

Impresionat, la randul sau, de potentialul local existent in productia de scurt-metraje, fondatorul Future Shorts, Fabien Riggall, s-a aratat incantat de organizarea acestui festival in Romania, "deoarece este vorba despre o tara care castiga tot mai multe premii in cadrul festivalurilor internationale de film".

Aflat in impas, in calitate de regizor de scurt-metraje, Riggall si-a urmat intuitia punand bazele, in 2003, a ceea ce reprezinta astazi Festivalul International Future Shorts. "Am pus bazele acestui concept, deoarece, ca producator de scurt-metraje, mi se parea foarte dificil sa-mi expun filmele si sa le promovez intr-un mod simplu, convenabil. In plus, exista foarte mult interes si potential pentru realizarea de scurt-metraje, Future Shorts devenind un festival apreciat la nivel mondial", a explicat Riggall.

Acesta a adaugat ca "in incercarea noastra de a populariza aceast concept, dorim sa acordam aceeasi importanta fiecarei tari in parte, respectandu-i cultura si identitatea. Future Shorts incearca sa aduca in Romania inovatie si de divertisment, oferind o sansa productiilor care nu-si gasesc locul pe micul sau marele ecran din motive ce nu tin de calitatea filmelor respective".

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • David Perrotta pe 24 Oct 2008, 19:20
    Mesaj oentru Claudia Ariton

    Buna Claudia! I'm David Perrotta from vodafone. I promised I would write back to you with the name of the short film that I like from Future Shorts. It is called 'The last farm' and it is a great short movie. I hope you are well! David

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod