"Future Shorts", un nou concept dedicat iubitorilor de scurt-metraje

De asemenea, prin parteneriatul creat cu organizatorii, iubitorii de scurt-metraje pot vizualiza filmele pe Internet sau telefoane mobile, creandu-se astfel o comunitate la nivel global. "Este interesant sa observam cum reactioneaza un roman la filmele produse in India sau Japonia si invers. Este si o modalitate de a educa publicul in ceea ce priveste cultura altor popoare prin vizualizarea de scurt-metraje", a subliniat fondatorul "Future Shorts".

Competitia "Future Shorts"

Organizatorii festivalului pun la dispozitie, in perioada 1 noiembrie 2008 - 31 ianuarie 2009, o competitie dedicata producatorilor de scurt-metraje. Participantii isi pot inscrie filmele, realizate cu telefonul mobil sau cu o camera video obisnuita, in competitia "Future Shorts Romania", avand astfel sansa de a obtine renume in arena internationala a filmului.

In urma procesului de votare, cele mai bune productii vor fi incluse in colectia internationala a "Future Shorts", fiind promovate in cadrul unor evenimente din intreaga lume.

"Scopul nostru, prin intermediul acestei competitii, este acela de a avea o acoperire cat mai larga.

Vor fi stabilite anumite reguli tehnice, cu ajutorul carora va exista o triere a tuturor participantilor si o selectie a castigatorilor", a explicat Robert Crangasu.

Competitia va include astfel doua sectiuni: "Cursa pe banda" - sectiune pentru scurt-metraje de cel mult 20 de minute, realizate prin intermediul unei camere video obisnuite si "Cursa mobila" - o sectiune dedicata scurt-metrajelor de maxim 2 minute, create cu ajutorul telefonului mobil.

Inscrierile se pot face prin incarcarea filmelor direct pe site-ul FutureShorts.ro, incepand cu 1 noiembrie si pana in ianuarie 2009. Potrivit organizatorilor, o a doua sesiune de inscrieri va fi organizata in cursul anului viitor.

Prima sectiune, "Cursa pe banda" este dedicata tuturor tinerilor interesati de cinematografie, cu varsta de peste 18 ani, indiferent de experienta lor anterioara.

Acestia au posibilitatea de a se inscrie in competitie fie individual, fie in echipe de pana la trei participanti.

Juriul, compus din specialisti si cineasti precum regizorul Tudor Giurgiu, Ada Solomon sau actorul Dragos Bucur, va selecta din productiile inscrise cate trei scurt-metraje in fiecare luna, creatii ce vor fi proiectate in cadrul evenimentelor "Future Shorts" din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi.

Finalistii "Cursei pe banda" vor castiga premii in bani, in timp ce marele castigator va fi premiat cu o excursie la Londra in care se va intalni cu un regizor celebru. De asemenea, castigatorul sectiunii va semna un contract de distributie cu "Future Shorts".

Ce-a de-a doua sectiune - "Cursa mobila" - este dedicata clientilor Vodafone; astfel, participantii pot inscrie, direct pe FutureShorts.ro sau Vodafone Live!, filme cu o durata de maximum 2 minute, realizate cu ajutorul telefonului mobil.

Credit foto: Vodafone si feeder.ro

Despre scurt-metraje, cu Christopher Sewall

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • David Perrotta pe 24 Oct 2008, 19:20
    Mesaj oentru Claudia Ariton

    Buna Claudia! I'm David Perrotta from vodafone. I promised I would write back to you with the name of the short film that I like from Future Shorts. It is called 'The last farm' and it is a great short movie. I hope you are well! David

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod