Șapte iubiri imposibile în filme recente

Breath/Soom (2007)

Film semnat de Kim Ki-duk spune povestea de dragoste a lui Chang Chen, un prizonier condamnat la moarte, care se îndrăgostește încetul cu încetul de femeia care îi decorează celula de închisoare. Aceasta, deși nefericită cu propria ei viață personală, încearcă să lumineze ultimele zile ale lui Chang. Breath este un film descriptiv, deși se desfășoară 90 % din timp în spațiul strâmt al unei celule; regizorul ne manipulează dispoziția inventând noi ipostaze ale situațiilor-limită și ale violenței; contrastul moarte iminentă-mizanscenă cu tapetarea pereților celulei, cântec și dans acutizează drama.
Criticul de film Alex Leo Șerban îl numea „un haiku pur ca zăpada și pervers precum carnea, cu laconismul vizual marca Kim Ki-duc, coregrafiat la milimetru, minimalist, minunat & memorabil”.


Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de „spălare" a creierului, Dr.
Mierzwiak (Tom Wilkinson) şi îi cere acestuia să îi şteargă şi lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-şi redescopere dragostea pentru Clementine şi organizează o „evadare" din procedura pe care Mierzwiak şi asistenţii săi (Mark Ruffalo, Elijah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârşit.
28 Iulie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod