Șapte iubiri imposibile în filme recente

Thelma (2017)

Acțiunea din Thelma se petrece atât în sălbăticia mediului rural al Norvegiei, dar în mare parte în Oslo, filmul fiind o poveste "coming-of-age" a protagonistei,Thelma (Eili Harboe). Aceasta are parte de un nou capitol în viață sa, mutându-se departe de părinții prea religioși și protectivi pentru a studia la facultate. Aici, ea se simte atrasă de Anja (Kaya Wilkins). Pe parcursul semestrului sentimentele pe care fata nu vrea să le recunoască nici măcar propriei persoane devin și mai puternice.
Conexiunea dintre acestea trezește ceva profund și periculos în Thelma, care începe să experimenteze puteri ce i-au fost necunoscute până în momentul respectiv. Pelicula studiaza teme precum religia, sexualitatea, izolarea. Filmul se lansează weekendul acesta pe marile noastre ecrane.


Blue Valentine (2010)

Regizorul Derek Cianfrance realizează portretul unei relaţii în destrămare, surprinzând acele aproape imperceptibile mecanisme care fac o relaţie din ce în ce mai fragilă. Năpădiţi de amintirile tandre ale iubirii lor - Dean şi Cindy (Ryan Gosling, Michelle Williams) încearcă într-o noapte să-şi salveze căsnicia pe cale de a se destrăma.


The Great Gatsby (2013)

Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Jay Gatz (Robert Redford în versiunea din 1974, Leonardo DiCaprio în 2013), mânat de mirajul iubirii faţă de Daisy Buchanan, îşi schimbă viaţa, devenind din student la Oxford gangster, traficant de băuturi alcoolice şi apoi milionarul Jay Gatsby.
Iubirea sa pentru Daisy rămâne, însă, povestea donquijotescă a Marelui Gatsby, desfăşurată odată cu un iluzoriu, nesfârşit „American dream”.
28 Iulie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod