10 filme despre femei exemplare

La môme (2007)

Edith Piaf, pe numele său adevărat Edith Giovanna Gassion, s-a născut în suburbiile Parisului, în Belleville – cartierul imigranților, cum mai era denumit, într-o sărăcie lucie.  Descoperită în 1935 de Louis Leplee, proprietarul unui club frecventat de clasă medie dar și de elită din Paris, va dobândi datorită forței vocii sale, numele de Piaf ("vrabie" în limbă franceză). Astfel, La Mome Piaf ("Puiul de vrabie") începe zborul ascendent, iar curând apare și primul ei album muzical. 

Odată cu rolul principal din piesa Le Bel Indifferent (1940) de Jean Cocteau, începe și lungul șir al prieteniilor lui Edith Piaf cu nume celebre precum: actorul Maurice Chevalier, poetul Jacques Borgeat, Marlene Dietrich, Yves Montând etc.
Doar un exemplu al uluitorului talent al lui Edith Piaf îl eprezintă melodia „La vie en rose", lansată de cântăreața în timpul perioadei de ocupație germană din Paris, melodie care a fost considerată un imn plin de forță și rezistentă pentru conaționalii ei. Urmează apoi o serie de turnee în Statele Unite ale Americii, care îi vor aduce recunoașterea internațională. Marion Cotillard a luaat Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol principal. 

 
 

Cleopatra (1963)

Filmul este cronica vieţii tinerei regine Cleopatra (Elizabeth Taylor) a VII-a a Egiptului, care se luptă cu ambiţiile împăraţilor romani.  Cleopatra este o feroce luptătoare în slujba propriei puteri, care se foloseşte de tensiunile din interiorul Imperiului Roman pentru a-şi stabiliza forţa.

Vizitată în Egipt de Cezar, cei doi au o aventura în urma căreia regina rămâne însărcinată.
Pretinzând un loc alături de Cezar, la conducerea Imperiului, Cleopatra vizitează Roma. Cezar este ucis, însă, înainte de a se lua vreo decizie...

 
 

Erin Brockovich (2000)

Inspirat din fapte reale, „Erin Brockovich" redă povestea unei femei divorţate, cu trei copii în îngrijire, care-şi asumă dificila sarcină de a lupta pentru drepturile unor locuitori dintr-un orăşel californian împotriva unei mari companii. Femeia descoperă o afacere de mușamalizare a unui caz privind contaminarea apei dintr-o mică localitate, ce a cauzat boli grave în  rândul populației.
 Mergând din ușă în ușă, ea adună peste șase sute de reclamații, și împreună cu avocatul la care lucra, Ed, reușește să câștige cea mai mare sumă plătită în urma unei înțelegeri directe, suprevegheate de poliție, din întreaga istorie a SUA: 333 milioane de dolari. 
  
10 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod