10 filme despre femei exemplare

Changeling (2008)

Poate fi urmărit la TV1000, duminică, 11 martie, de la ora 15:55

O dramă emoționantă și provocatoare despre povestea adevărată a unei femei care luptă cu îndârjire, încăpățânare și mult curaj, și reușește să învingă poliția coruptă, deschizând o nouă era a demnității și egalității omului în fața legii.  Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul este povestea unei femei aflate în căutarea adevăratului ei fiu, dispărut fără urmă.
Angelina Jolie reușește o creație cu totul specială, construindu-și fluent metamorfozarea treptată în luptatoare neînduplecată, pe parcursul tuturor crizelor și al momentelor oscilante, pe care le străbate.
 
 

The Iron Lady (2011)

The Iron Lady/Doamna de Fier, filmul cu care Meryl Streep lua al treilea Oscar din carieră în februarie 2012, e un biopic despre Margaret Thatcher, prima femeie şef de guvern din Occident. Mandatului ei a fost cel mai lung din secolul XX - 11 ani jumătate.

Filmul pune în valoare mai mult personajul, contextul istoric şi politic fiind un fundal.
Episodul din cariera prim-ministrului dezvoltat mai mult în film, inclusiv cu imagini de arhivă, este intervenţia fermă şi succesul Marii Britanii în insulele Falkland (Războiul Malvinelor) din sudul Oceanului Atlantic, după o tentativă a Argentinei de a prelua controlul militar asupra acestora. Evenimentul i-a adus lui Thatcher prestigiu şi popularitate. În 1982, Argentina invadează Insulele Maldive (teritoriu britanic), iar la iniţiativa lui Margaret Thatcher se poartă un război în urma căruia Marea Britanie recuperează acel teritoriu. 
10 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod