Vestitorii primăverii: Cireșii înfloriți fac spectacol și în China

Cireșii înfloriți oferă un spectacol fermecător nu doar în Japonia, ci și în China.
În fiecare primăvară, japonezii se delectează admirând priveliștile splendide pe care le creează cireșii înfloriți. Florile acestor pomi, denumite sakura, sunt o valoare importantă a culturii nipone, reprezentând un simbol al efemerului, al trecerii rapide a vieţii, și al împăcării cu destinul și cu moartea. Cireșii înfloriți atrag turiști din toată țara, dar și din străinătate, primăvara fiind, ca și toamna, un anotimp ideal pentru a vizita Japonia.

Și în China cireșii se bucură de o popularitate largă.
Mii de oameni vin în fiecare an, spre sfârșit de martie, la templul Jiming pentru a admira cireșii înfloriți din orașul Nanjing, din provincia estică Jiangsu.

Turiștii se plimbă pe esplanada de 400 de metri, acoperită de crenguțele albe ale cireșilor care creează o panoramă fantastică, prilej foarte bun pentru a se relaxa, bucurându-se de culorile proaspete ale naturii și admirând dansul celor 12 fete îmbrăcate în Hanfu, costume chinezești tradiționale.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod