Superpont pentru a găsi bilete ieftine de avion

Superpont pentru a găsi bilete ieftine de avion

Încerc să găsesc o combinaţie mai ieftină de zboruri. Şi cum procedez? Caut pe Wikipedia pagina aeroportului, pentru a vedea ce companii zboară acolo şi de unde
Sistemele de căutare şi rezervare a biletelor de avion funcţionează după anumite reguli. Dacă vrei să zbori spre o anumită destinaţie, cu escală, nu o să găseşti zboruri Qantas şi nu ştiu ce low-cost ceh combinate, sau asocieri de companii de linie care fac parte din alianţe diferite (spre exemplu Sky Team şi Star Alliance). Cu o excepţie, dacă se fac două sau mai multe rezervări separate. 

Este unul dintre motivele pentru care zborurile spre anumite destinaţii (mai puţin căutate pe piaţa românească) pot părea, la prima vedere, destul de scumpe.
Şi ca să înţelegi mai bine, o să vin cu un exemplu. Zbor Bucureşti – Rovaniemi (nordul Finlandei), reşedinţa lui Moş Crăciun.

Mergi pe Skyscanner.ro, alegi plecare din Bucureşti, destinaţie Rovaniemi, iar la date (plecare şi retur) bifezi “cea mai ieftină lună”, pentru a vedea care este preţul minim pe care îl poţi obţine pe această relaţie. Rezultatul este 440 de euro, cu 2 escale. 



Îmi rămâne acum să încerc să găsesc o combinaţie mai ieftină de zboruri. Şi cum procedez!? Caut pe Wikipedia pagină aeroportului Rovaniemi, pentru a vedea ce companii zboară acolo şi de unde.
Ideea este să încerc să găsesc un zbor care să vină dintr-un oraş unde pot ajunge ieftin cu zboruri low-cost din România.

Acestea ar putea fi Milano, Berlin, Bruxelles, poate şi Budapesta, etc. În cazul de faţă, îmi face cu ochiul zborul companiei Germania, de la Berlin. Ştiu că până acolo pot merge ieftin cu Ryanair din Bucureşti. Şi iată ce am obţinut. Un bilet combinat de 278 de euro, pe care în mod normal nu îl găseam în sistemul de rezervări. 

Citeşte mai mult pe blogul meu www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook. 
mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod