Mașinile din Aventour la feminin by Textar: Mercedes-Benz EQB, un SUV care scrie istorie

Urmează patru zile de Aventour la feminin by Textar și trebuie să facem prezentările cum se cuvine. Astăzi, vă facem cunoștință cu Mercedes-Benz EQB!
Povestea unui tur auto cu mașini s-a născut și din dorința de a omagia aportul pe care femeile l-au avut în evoluția lumii auto. Ba chiar există o femeie care a pus bazele acestei lumi. Este vorba despre Bertha Benz, femeia care a crezut într-o invenție atunci când nimeni nu mai credea în ea. Soțul ei, inginerul Karl Benz, a vrut să intre în istorie inventând trăsura fără cai. În 1886, a patentat primul automobil de serie, sub numele oficial de Benz Patent Motorwagen, proiect finanțat exclusiv de soția sa, Bertha Benz, care a investit în visul soțului o parte din zestrea ei. Marele merit al Berthei este că a crezut în această idee chiar și atunci când el nu mai credea. 

Când inginerul Benz era urmărit de ghinioane și eșecurile îl urmau la fiecare pas, Bertha a a luat copiii și pornit, pe furiș, într-o călătorie istorică! Un fel de Aventour, dar la un cu totul și cu totul alt nivel - mașina ei avea numai 2,5CP! S-a aventourat la un drum de 180 de kilometri cu cei doi copii în mașină, doar pentru a-i demonstra soțului său că invenția sa este una revoluționară. 

Au fost dealuri peste care a împins mașina împreună cu fiul său mai mare. Pe vremea aceea, nu existau benzinării, așa că a împrumutat petrol de la chimiști, frânele au fost înlocuite cu bucăți de piele cumpărate de la cizmari, iar un ac de pălărie a desfundat furtunul de alimentare.
Bertha a demonstrat atunci că ”trăsura fără cai” e ceva real. 

Și fără să încălecăm pe o șa, încheiem povestea Berthei aici și vă prezentăm, în continuare primul SUV electric de 7 locuri din istoria Mercedes, EQB (oare s-a gândit vreo secundă Bertha Benz că se poate ajunge aici?). 
 
 

Faceți loc să treacă EQB!

 
Este, așa cum am spus, primul SUV electric cu 7 locuri din istoria Mercedes-Benz! După ce în Aventour la feminin by Textar 2021, am făcut cunoștință cu Mercedes-Benz EQA, iată că în 2022, îl cunoaștem pe fratele lui mai mare, Mercedes-Benz EQB, care seamănă bine, dar are 7 locuri. Pe ultimul rând de scaune intră adulți de până la 1,65m înălțime, deci nu poți transporta echipa de baschet, dar măcar câțiva susținători mai mici tot încap.

Mercedes-Benz EQB Edition 1


Modelul care merge cu noi în tur nu e chiar orice EQB, ci este Edition 1. Ce înseamnă asta, mai exact? Este o ediție specială oferită într-un număr limitat de exemplare și se prezintă deosebit de sportivă la exterior. Are jante din aliaj ușor de 20 inch și alte elemente cum ar fi: spoilerul spate specific AMG cu aspect de difuzor cu element ornamental din crom, plăcuța pe aripă de culoare negru ultralucios cu inscripție EQB de culoare albastră și siglă Edition, sticla termoizolantă închisă la culoare
La interior, Edition 1 se remarcă prin elementul ornamental luminat din spate, precum și de cusăturile ornamentale albastre de pe scaune și uși.
 
 

Confortul, o prioritate în modelul EQB


Datorită conceptului de spațiu funcțional și flexibil, cu până la șapte locuri sau volumul spațiului de încărcare de până la 1.710 litri, modelul EQB oferă spațiu pentru diverse nevoi de transport. De exemplu, poți glisa bancheta cu 14 cm pentru a obține mai mult loc în portbagaj.

Mai sigur pe drum


Sistemele predictive și inteligente de asistență la rulare ale lui Mercedes-Benz EQB urmăresc situația din trafic și pot avertiza conducătorul auto cu privire la pericole în funcție de situație. Astfel, atât pasagerii, cât și ceilalți participanți la trafic sunt protejați.
 
 

Între două nu te plouă!

 
Nu te plouă dacă stai în mașină, între două motoare. Mercedes-benz EQB are două motoare, unul pe spate și unul pe față, deci tracțiune integrală. Are 228 CP și ajunge de la 0 la 100 de km/h în 8 secunde, iar viteza maximă este de 160 de km/h, cu o autonomie declarată de 420 km.
 
 

Mercedes-Benz EQB și gadgeturile

 
Lucrurile sunt simple în ceea ce-l privește pe EQB: butoanele de pe dreapta volanului comandă ecranul din centru, butoanele de pe stânga volanului comandă ecranul din spatele volanului.
Navigația mașinii îți ușurează viața și îți calculează traseul cu tot cu opririle pe care trebuie să le faci pentru încărcare. Aplicația Mercedes Me, prin care ai acces la peste 500.000 de puncte de încărcare în toată Europa face totul să fie cât mai simplu! În plus, EQB știe când te apropii de o încărcare și pregătește temperatura bateriei.
 
Aventour la feminin by Textar va putea fi urmărit după hashtagul #Aventour, pe paginile de Facebook Eva și Automarket sau pe conturile Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini, clipuri și povești din timpul turului. Și, bineînțeles, și pe conturile fetelor implicate în proiect.
 

6-9 iunie

Un proiect:
Eva și Automarket

Prezentat de:


Parteneri:


 

Follow:
#Aventour 

Am studiat cosmetica la IES SANTIAGO HERNANDEZ în Spania și m-am specializat la Institutul Pond’s. Îmi place să scriu despre asta pentru că îmi doresc ca toate femeile să aibă grijă corect de tenul lor.
Am studiat cosmetica la IES SANTIAGO HERNANDEZ în Spania și m-am specializat la Institutul Pond’s. Îmi place să scriu despre asta pentru că îmi doresc ca toate femeile să aibă grijă corect de tenul lor.
1 Iunie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod