Mașinile din Aventour la feminin by Textar: Renault Megane E-tech 100% electric, emoție pură

Între 6 și 9 iunie, Renault Megane E-tech 100% electric va face parte din ”echipa” Aventour, ca mașină de asistență.
Despre ce este vorba? Despre cum, timp de patru zile, patru femei puternice din mediul online conduc cu pasiune patru mașini recent lansate pe piața românească, pe un traseu plin de istorie. Prin cuvintele mele de Beauty Expert vă povestesc despre Renault Megane E-tech 100% electric!

Un nou capitol marca Renault

 
Deși, în anul 1900, era greu să te faci remarcat pe piața auto, deoarece concurența era acerbă, Renault a reușit să se promoveze datorită concursurilor automobilistice la care a început să participe. Brandul s-a făcut remarcat datorită motoarelor puternice folosite în competiții și siguranței dovedite. Astfel că, astăzi, brandul este renumit atât pentru designul și tehnologia inovatoare, cât și pentru siguranța pe care produsele lor o dețin. Dornici de dezvoltare și fani ai progresului, casa Renault a scos pe piață primul model de mașină electrică din istoria companiei. 
 
 

Bun venit!


Cu 220 CP și o autonomie de până la 450 km, Renault Megane E-tech 100% își face intrarea pe piața mașinilor electrice ca la carte. Este o mașină gândită să fie doar electrică și cu foarte multe inovații pe toate planurile. Designul exterior este definit  de liniile sportive cu elemente precum: caroserie compactă de berlină, profilul de crossover și jante de 20 de inch. 
Are faruri care te salută luminos când te apropii la un metru de mașină, iar banda 3D fluorescentă din spate și ornamentele aurii cromate dau o nota de eleganță și inovație designului. Mânerele portierelor ascunse în caroserie se deschid când te apropii de mașină și  se retrag după două minute. Chiar dacă Renault are istoric de bad boy datorită competițiilor automobilistice, se pare că s-a gândit și la una dintre marile noastre probleme, unde punem geanta? Așa că spațiul dintre scaunele față a fost gândit special pentru a putea depozita acolo o geantă.

Mai multă inovație, sustenabilitate și ambianță

 
Fiind inspirat din mobilierul unei case, interiorul lui Renault Megane E-tech 100% electric, prezintă multe zone cu  inserții textile și scaune confortabile. Tapițeria pe care o întâlnim  este creată 100% din materiale reciclate, precum sticlele de plastic. Este primul Renault care folosește un schimbător de viteze montat în spatele volanului, așa cum se întâmplă la modelele Mercedes-Benz.
  
Sistemul inteligent de iluminare ambientală cu LED are 48 de culori și urmărește ciclul circadian. De exemplu, noaptea folosește culori calde ca să nu te obosească. Echipă cu lumina ambientală face și sistemul audio Harman Kardon cu 9 difuzoare și 410 wați. Din tehnologia inovatoare face parte și sistemul multimedia central, care are un ecran de 12 inch și folosește un procesor preluat de la telefoanele mobile: Qualcomm Snapdragon. Mai mult de atât, sistemul multimedia este dezvoltat împreună cu Google și se mișcă foarte rapid. Poți descărca aplicații din magazinul Google Play.
 
 

Baterie și autonomie

 
Cum am zis la început, are autonomie de până la 450 km și 220 CP, dar ceea ce nu v-am spus este faptul că Renault Megane E-tech are cea mai subțire baterie instalată pe o mașină electrică de serie. Are doar 11 centimetri grosime și va putea fi reciclată complet până la finalul vieții. Deși are o capacitate de 60 kWh, bateria este și destul de ușoară având doar 395 de kilograme. Va avea și tehnologie Vehicle-to-Grid, adică va putea susține cu bateria sa rețeaua de electricitate a casei, în cazul unei pene de curent.
 
 
 
Pentru că își dorește ca publicul lor să se bucure de autonomia oficială deplină, inginerii au creat un design cu o aerodinamică ce ajută la creșterea autonomiei. Astfel că înălțimea mașinii este moderată, anvelopele cu profil îngust și mânerele retractabile sunt doar câteva elemente care fac ca autonomia să crească.
 

Aventour la feminin by Textar va putea fi urmărit după hashtagul #Aventour, pe paginile de Facebook Eva și Automarket sau pe conturile Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini, clipuri și povești din timpul turului. Și, bineînțeles, și pe conturile fetelor implicate în proiect.
 

6-9 iunie

Un proiect:
Eva și Automarket

Prezentat de:


Parteneri:


 

Follow:
#Aventour

Am studiat cosmetica la IES SANTIAGO HERNANDEZ în Spania și m-am specializat la Institutul Pond’s. Îmi place să scriu despre asta pentru că îmi doresc ca toate femeile să aibă grijă corect de tenul lor.
Am studiat cosmetica la IES SANTIAGO HERNANDEZ în Spania și m-am specializat la Institutul Pond’s. Îmi place să scriu despre asta pentru că îmi doresc ca toate femeile să aibă grijă corect de tenul lor.
1 Iunie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod