Imagini din altă lume: Șocul pe care îl au străinii când urcă în trenurile din Japonia

Renumite pentru precizia cu care circulă, trenurile din Japonia sunt fascinante, iar ca străin simți că ai ajuns într-o altă lume.
Japonia te copleșește la prima vizită. Asta e senzația pe care a trăit-o și Pak Han, în 2006, când a pus prima oară piciorul în această țară. În impresiile pe care le-a prezentat pe blogul său și pe Instagram, fotograful, membru al comunității Bored Panda, s-a declarat impresionat de Tokio, oraș plin de energie și bogat în experiențe culturale, cu o juxtapunee fascinantă între vechi și ultramodern.  

Dar cel mai mult l-au impresionat trenurile japoneze, în special cele din Tokio.
Pak trăiește în California, unde de decenii întregi s-a împământenit o cultură a automobilului și unde oamenii trăiesc foarte mult timp înghițiți de "șarpele" nesfârșit format de coloanele de mașini.

Dar și dacă ar fi fost din New York sau Chicago, unde metroul este vital, tot ar fi fost uluit de trenurile japonezilor. Cine n-ar fi?! Vin mereu la timp, cu o precizie aproape enervantă, sunt foarte eficiente și au creat un veritabil cult pentru străini. Trenurile din Japonia reprezintă o altă lume, un univers care îmbină subteranul cu exteriorul și care reprezintă perfect societatea niponă modernă.

Pentru japonezi, trenurile sunt principalul mijloc de transport.
În fiecare zi, ei umplu stațiile de metrou și gările în drumul spre serviciu sau spre școli. Și pentru a avea totul la îndemână, acolo găsesc orice au nevoie - magazine alimentare, restaurante, dar și o mulțime de servicii, precum frizerii, cabine foto, bancomate etc.

Asta e bine și pentru turiști. De exemplu, Pak și-a cumpărat cele mai gustoase găluști din lume dintr-o stație din Osaka și a mâncat-o în Shinkansen, trenul de mare viteză care îl ducea spre Tokio. "Și acum îmi plouă în gură numai când mă gândesc la găluștele alea", a scris el pe Bored Panda.

Pasionat de fotografia stradală, Pak Han a surprins în imagini alb-negru secvențe din lumea aparte a trenurilor nipone.
Punând accentul pe observarea oamenilor obișnuiți în viața lor de zi cu zi și pe decorul din vagoane și din stațiile feroviare sau de metrou, fiecare fotografie spune o poveste.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod