Frumusețea cireșilor înfloriți din Japonia: 18 imagini splendide cu fenomenul sakura

Japonia este o țară înfloritoare, la propriu și la figurat: întreaga țară se colorează în roz și alb când înfloresc cireșii.
Sfârșitul lunii martie este unul dintre cele mai așteptate momente ale fiecărui an în Japonia, unde oamenii admiră fascinați priveliștile de vis create de înflorirea cireșilor, celebrii "sakura". Mii de turiști vin din alte țări pentru a lua parte la "Ohanami", așa-numitele petreceri de admirat cireșii. Oamenii fac poze în parcuri, stau la un picnic și se bucură de acest spectacol al primăverii.

Florile de cireş, numite sakura în japoneză, apar de obicei la sfârşitul lunii martie sau la începutul lui aprilie, dar există un soi care înfloreşte mai devreme.

Cireşii sunt un element important al culturii nipone.
Natura efemeră a florilor roz este considerată un simbol al trecerii rapide a vieţii, invitând la acceptarea karmei şi a destinului, dar şi la împăcarea cu moartea implacabilă. De aceea, cireşii apar atât de des în arta niponă şi au devenit un simbol cultural al Japoniei.   

Pentru cei care nu pot călători în Japonia, Bright Side a pregătit o selecție superbă de imagini care redau frumusețea cireșilor înfloriți.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod